Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una sortida de sol a Cardedeu, Vallès Oriental

Nadal amb temperatures que comencen a baixar i sol amb més núvols

L’ambient serà força assolellat amb el pas de bandes de núvols alts i prims, però també n’apareixeran de baixos a la costa. Les boires continuaran sent persistents a Ponent

El dia de Nadal arriba amb alguns petits canvis pel que fa al temps. Seguirem sota els efectes de l’anticicló, però entrarà una mica d’aire fred que ja farà baixar una mica els termòmetres i no tindrem els valors de més de 20º de les últimes jornades, tot i que la baixada no es notarà tant a la meitat sud de Catalunya i l’ambient encara continuarà suau per l’època. Aquesta serà la tendència també de cara a Sant Esteve.

Tot plegat en un dimarts de força sol però amb el pas de bandes de núvols alts i prims i també la formació de més núvols baixos a la costa i prelitoral, sobretot a partir de la tarda i al centre i sud del territori. A més, les boires continuaran sent persistents a tota la zona de Ponent amb ambient molt fred, mentre que també hi haurà boires matinals a moltes zones interiors.

Cap a unes temperatures més hivernals

La baixada de la temperatura aquest dimarts no serà molt destacable, tot i que a Girona pot ser moderada. En general tindrem entre 1 i 3 graus menys al migdia en comparació a dies anteriors, però al nord-est aquest descens pot ser de fins a 5 graus. Al litoral i prelitoral es registraran entre 14º i 19º de màxima, sense arribar als 20º ja, mentre que, a la resta, la majoria es situaran entre els 10º i 15º, si bé a Ponent hi farà molt més fred per la boira.

Pel que fa a les mínimes, baixaran tan sols una mica i moltes es mouran entre els 0º i els 5º, si bé a la costa estaran clarament pel damunt amb entre 7º i 12º. Glaçades dèbils a punts de l’interior i al Pirineu amb algunes boires gebradores. Hi haurà inversió tèrmica i bufarà la tramuntana moderada al nord de l’Alt Empordà.

El descens tèrmic continua per Sant Esteve

De cara a Sant Esteve, continuarem amb la baixada progressiva de les temperatures  amb sol enterbolit per núvols prims i més núvols baixos a punts del litoral i prelitoral. Les boires persistiran i els termòmetres cada cop seran més hivernals a mesura que avanci la setmana. De fredorades i pluges, però, no se’n veuen per enlloc.