Paisatge en posta de sol.

El temps millora diumenge amb temperatures que comencen a pujar

La matinada es preveu força fresca però de dia les temperatures es començaran a recuperar amb força sol i pràcticament sense xàfecs

L’ambient poc estiuenc continuarà amb nosaltres aquest diumenge. No obstant, les temperatures es començaran a recuperar i pujaran respecte dissabte, especialment a Barcelona i Girona, després d’una matinada que es preveu força fresca arreu amb mínimes atípicament baixos per l’època  i, inclús, fred al Pirineu.   

Pel que fa a l’estat del cel, de matinada encara poden caure alguns xàfecs poc importants entre la costa de Barcelona i Tarragona. Algun pot ser localment una mica més intens, raó per la qual el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat avisos a les zones costaneres del Garraf, Baix Penedès, Tarragonès, Baix Camp, Baix Ebre i Montsià.  

 

al matí encara quedaran moltes restes de núvols a la meitat nord i en trams de la costa, on es poden escapar gotellades, però la tendència serà que el sol s’acabi imposant a la majoria de comarques  amb només algunes bandes de núvols alts i prims. Els intervals de núvols es mantindran al nord de Barcelona i interior de Girona, sense descartar algun xàfec aïllat. 

Si fem una ullada al vent, seguirà bufant la tramuntana durant tot el dia a l’Empordà amb algunes ràfegues fortes, mentre que el mestral també es deixarà sentir al matí a les Terres de l’Ebre i al sud del Camp de Tarragona, però anirà a la baixa a partir de migdia. El vent pot bufar reescalfat.

Augment de les temperatures

Després d’un dissabte amb temperatures de setembre a gran part del país, aquest diumenge els termòmetres es començaran a recuperar, si bé encara tindrem valors poc habituals per l’època a la meitat nord. 

En general, la majoria de màximes es mouran entre els 25º i els 30º, mentre que a Ponent i a zones de Tarragona es superarà aquesta xifra. La calor i la xafogor es mantindran a ratlla arreu, si bé al Pirineu i zones properes hi seguirà fent fresca durant tot el dia.

La calor torna la propera setmana

La recuperació de les temperatures tindrà continuïtat durant l’inici d’aquesta propera setmana, ja que la calor tornarà a ser de ple estiu, sobretot a partir de dimarts, amb valors habituals per l’època o inclús pel damunt dels normals. El risc de xàfecs serà molt baix en conjunt, si bé podria augmentar a mitjans de setmana amb l’arribada d’un front.