Imatge d'una sortida de sol a Cardedeu, Vallès Oriental

Dissabte de temps radiant amb sol i temperatures que pugen

L’ambient serà força agradable a prop de la costa al migdia i el vent encara bufarà a l’Ebre i l’Empordà, tot i que anirà a menys. Diumenge hi haurà més canvis amb ventades

El temps serà molt plàcid aquest dissabte en general a Catalunya. Després d’una setmana marcada per la neu, el vent i el fred, el primer dia del cap de setmana estarà marcat pel sol, l’ambient agradable al migdia a prop de la costa i tan sols restes de ventades a les Terres de l’Ebre i a l’Alt Empordà que mantindran la mala mar a la Costa Brava, mentre que al Camp de Tarragona el vent anirà a la baixa.

El cel estarà en conjunt assolellat però creuaran algunes bandes de núvols alts i prims anecdòtics per tot arreu, sobretot a partir del migdia. A més, hi haurà encara restes de núvols a la cara nord del Pirineu amb alguna feble nevada fins el matí a la Vall d’Aran i zones d’influència pel damunt dels 1.300 metres. També tornaran algunes boires a l’interior, especialment a Ponent i l’Altiplà Central.

Atenció al risc d’allaus que és molt alt al Pirineu. Després d’unes nevades que han deixat més de 80 centímetres en alguns punts, i que han canviat tant l’aspecte de la serralada que es pot apreciar a vista satèl·lit des de l’espai, l’arribada del sol i l’augment de les temperatures pot provocar despreniments fàcilment. Molt de compte si hem de sortir a la muntanya aquest cap de setmana.

Temperatures més altes amb menys fred de dia

Pel que fa a les temperatures, seran una mica més altes, tant les mínimes com les màximes, tot i que de nit seguirà fent fred amb glaçades extenses. Tan sols a la costa, alguns punts del prelitoral i a les zones on bufa el vent les mínimes quedaran pel damunt dels 0º, baixant d’aquesta xifra a la resta amb gelades també a gran part del prelitoral.

Si ens fixem amb les màximes, seran més altes i l’ambient serà inclús agradable al migdia a prop de la costa. La majoria de valors es mouran entre els 10º i 15º, tot i que seran més baixos al Pirineu i zones interiors, sobretot allà on les boires matinals es desfacin més lentament.

Diumenge torna a canviar el temps

L’arribada d’un front diumenge donarà pas a nous canvis.  Els intervals de núvols seran més freqüents a la meitat bord i hi haurà alguns xàfecs al Pirineu, Prepirineu i entre Barcelona i Girona, sobretot a la tarda. La nevada es reactivarà a la cara nord del Pirineu i baixarà dels 1.300 als 700 metres al vespre i nit. La notícia, però, serà el vent de mestral, que bufarà molt fort a tota la meitat sud del país, però especialment a les comarques de Tarragona.