Imatge d'una platja amb sol

Nits de jaqueta, migdies més càlids i temps radiant aquest cap de setmana

A primes hores ens haurem de seguir abrigant si no volem agafar un refredat. La matinada de diumenge hi haurà el canvi horari d’hivern

El temps patirà pocs canvis aquest cap de setmana amb un ambient assolellat i de tardor que dominarà en general. Les nits i primeres hores seran fredes i ens haurem d’abrigar, però els migdies seran una mica més càlids  amb molta bonança. Boires matinals a l’interior i núvols que aniran a més diumenge al vespre. Recordem que la matinada de diumenge haurem d’endarrerir els rellotges perquè entrem oficialment a l’horari d’hivern, i a les tres tornaran a ser les dues. Per tant, aquest cap de setmana dormirem una hora més. 

Pel que fa al dissabte, el sol serà el clar protagonista amb tan sols boires matinals a l’interior que s’acabaran desfent i núvols baixos costaners que al matí afectaran les Terres de l’Ebre i al vespre la Costa Brava. Poca cosa tot plegat en un dia radiant per aprofitar a l’aire lliure a totes les comarques catalanes.   

Diumenge calcat, però al vespre arriben canvis

De cara a diumenge, seguirem amb la mateixa tònica de temps  amb sol arreu, boires matinals a l’interior i núvols baixos a primera i última hora en trams de la costa. No obstant, arribaran bandes de núvols alts i prims per Ponent que, sobretot a partir del vespre, s’estendran per tot el territori  sense més conseqüències a causa de l’apropament d’un front desgastat.  

Jaqueta a primera hora i bonança al migdia

Pel que fa a les temperatures, hi haurà un marcat contrast tèrmic entre el dia i la nit, ja que de matinada i a primeres hores del matí ens haurem d’abrigar si sortim de casa per l’ambient fred arreu. Les mínimes se situaran per sota dels 15º al litoral i prelitoral i per sota dels 10º a l’interior, inclús amb glaçades al Pirineu. La jaqueta serà imprescindible si no volem agafar constipats. 

No obstant, les màximes encara pujaran una mica més i l’ambient serà més càlid i de bonança arreu. La majoria de valors diürns se situaran entre els 20º i 25º, tot i que al Pirineu voltaran els 20º o es quedaran per sota, especialment a les cotes mitjanes. Unes jornades, sens dubte, esplèndides per aprofitar.  

Pocs canvis els següents dies

De cara a la següent setmana, entre dilluns i dimecres ens creuaran cues de fronts que aportaran alguns intervals de núvols, ruixats al Pirineu i potser algunes gotellades fora d’aquesta zona. No obstant, la situació serà força tranquil·la i haurem d’esperar al pont llarg de Tots Sants  i els dies posteriors per veure alguns canvis en forma d’una baixada de les temperatures i l’arribada de més xàfecs. 

També et pot interessar...