La 27a Mitja Marató Ciutat de Tarragona se celebrarà a l'Anella Mediterrània

LA 27a edició del Memorial Marbel Negueruela comptarà amb uns 2.500 corredors

La Mitja Marató + 10 k Ciutat de Tarragona — Banco Mediolanum – Memorial Marbel Negueruela enguany canvia d'ubicació i es trasllada a l'Anella Mediterrània, que serà l'epicentre, sortida i arribada de la competició esportiva. La Mitja Marató Ciutat de Tarragona, que aquest 2018 arriba a la seva 27a edició, se celebrarà el pròxim diumenge 25 de novembre. Així, entre 2.000 i 2.500 atletes prendran part de les dues curses que se celebraran simultàniament durant la jornada. Hi ha dues modalitats, la cursa de 21,097 quilòmetres i la de 10 quilòmetres.

Fins ara la sortida i arribada de la cursa se celebrava a la Part Baixa de la ciutat, però aquest any es trasllada a l'Anella Mediterrània, convertint-se el trasllat en la principal novetat d'aquesta 27a edició. La modificació del punt de partida i d'arribada també comporta canvis en el circuit habitual de 21,097 quilòmetres. Ara bé, l'organització de la cursa assegura que es mantindran escenaris habituals com la Rambla Nova, la Via Augusta, el passeig Marítim i el Moll de la Costa, entre altres localitzacions. Per la seva banda, la cursa de 10 quilòmetres també patirà canvis en el seu circuit.

La Fira del Corredor s'instal·larà al Palau d'Esports Catalunya

L'altra novetat important de la 27a Mitja Marató Ciutat de Tarragona és la Fira del Corredor. La tarda del dissabte 24 de novembre i el matí del diumenge dia 25 s'obrirà aquest espai amb diferents estands amb informació i productes atractius per als atletes. La Fira del Corredor s'instal·larà a l'interior del Palau d'Esports Catalunya, el qual també s'estrena com a espai de lliurament de dorsals i obsequis de la cursa.

La consellera d'Esports, Elisa Vedrina, destaca que el canvi del circuit «busca un doble objectiu: en primer terme, millorar encara més la qualitat i els serveis que s'ofereixen als atletes; d'altra banda, fer visible l'Anella Mediterrània com un dels espais esportius de referència del territori».

Imatge de la presentació de la 27a Mitja Marató Ciutat de Tarragona.
Imatge de la presentació de la 27a Mitja Marató Ciutat de Tarragona. | cedida

 

Les inscripcions per a la cursa estaran obertes fins al pròxim 20 de novembre, i es poden fer a través del web de la Mitja Marató Ciutat de Tarragona. El dilluns 26 de novembre, l'endemà de la cursa, s'iniciarà el 18è Certamen Fotogràfic Mitja Marató Ciutat de Tarragona, amb l'objectiu de premiar les millors imatges que s'hagin fotografiat durant la cursa.

Uns 300 voluntaris col·laboraren a la Mitja Marató

La Mitja Marató Ciutat de Tarragona serà possible, un any més, gràcies a la col·laboració d'uns  300 voluntaris, que treballaran en molts aspectes complementaris a la cursa. Els voluntaris estaran als quatre punts d'avituallament repartits pel circuit, o bé repartiran dorals i refrigeris, entre altres tasques. El grup de voluntaris de la cursa està format per membres de col·lectius com el Patronat Municipal d'Esports de Tarragona, l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil, Vespa Club, l'Associació de Veïns del Port, l'Agrupació Els Elàstics, el Club d'Atletisme de Tarragona i Fisioteràpia Més Natural. 

La Mitja Marató + 10 k Ciutat de Tarragona — Banco Mediolanum – Memorial Marbel Negueruela està organitzada pel Patronat Municipal d'Esports de Tarragona i compta amb el patrocini de Banco Mediolanum i amb la col·laboració de Damm-Veri, Coca-Cola, Ruzafa, Ematsa i Caprabo.

Imatge de la Mitja Marató Ciutat de Tarragona del 2017.
Imatge de la Mitja Marató Ciutat de Tarragona del 2017. | cedida