El president Pedro Sánchez i el vicepresident Pablo Iglesias a la Moncloa mirant fixament a l'esquerra

Els 3 impostos que el govern espanyol acaba d'apujar a molts ciutadans

Pedro Sánchez ha destacat que els nous PGE són la «peça clau» per a la recuperació econòmica

El Govern inclourà en el projecte de Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) del 2021 un augment de dos punts l'IRPF per a rendes de treball de més de 300.000 euros i tres punts per a les rendes de capital de més de 200.000 euros, així com un 1% l'impost per a patrimonis de més de 10 milions d'euros. L'executiu limita les deduccions en l'Impost de Societats, estableix una tributació mínima del 15% per a 'socimis' i redueix les desgravacions als plans de pensions privats.

Així ho han detallat el president de Govern, Pedro Sánchez, i el vicepresident i ministre de Drets Socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias, durant un acte a la Moncloa. En l'acte de presentació s'han posat sobre la taula les claus de l'avantprojecte de llei dels Pressuposts Generals de l'Estat (PGE) per 2021, abans de la celebració del Consell de Ministres, després que els socis de la coalició arribessin a un acord d'última hora pel que fa a l'Ingrés Mínim Vital i la regulació del preu dels lloguers, els dos principals punts claus de la negociació.

Els nous PGE pretenen «reduir desigualtats»

Sánchez ha destacat que els nous PGE són la «peça clau» per a la recuperació econòmica i deixaran enrere l'austeritat i les retallades, per donar pas a una «energia» i una «voluntat» de l'Executiu de «tirar endavant» després de la pandèmia amb una inversió pública social històrica, de 239.765.000, un 10,3% més, incloent-hi un avançament de 27.000 milions dels fons europeus.

«La resposta dels PGE ha estat a l'altura de l'impacte, dibuixa un abans i un després del model econòmic i no deixa a ningú enrere, reduint desigualtats i enfortint els serveis públics», ha dit. Iglesias ha destacat que s'inaugura «una nova època en política econòmica que deixa enrere definitivament l'etapa neoliberal i de retallades, i posa a Espanya en el camí de la recuperació de drets laborals i socials i reforç de serveis públics».

En matèria fiscal, ha detallat que s'aprovarà un augment de dos punts l'IRPF per a rendes de treball de més de 300.000 euros i tres punts per a rendes de capital de més de 200.000 euros, així com un 1% l'impost per a patrimonis de més de 10 milions d'euros. També figurarà un augment de l'Impost de Societats que limita les exempcions per filials, es fixarà una tributació mínima del 15% per a 'socimis' i es reduirà desgravacions de plans de pensions privats.