Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una noia sostenint a la mà un telèfon mòbil i uns bitllets de 50 euros

Les 3 maneres de recuperar els diners que has enviat per Bizum

Des de Bizum no és possible recuperar els diners transferits, però hi ha 3 maneres d'intentar que tornin al vostre compte

Bizum és utilitzat cada vegada per més persones al nostre país. Des de la seva implantació el 2019, ha esdevingut un indispensable per al dia a dia de moltes persones.

Actualment, compta amb més de 25 milions d'usuaris i, segons dades oficials, es registren unes 24 transaccions per segon. La seva rapidesa i comoditat no són qüestionables, però sí que són molts els qui es pregunten què passa si et confons en fer un Bizum.

Es pot anul·lar una transferència per Bizum?

Per fer un Bizum tan sols cal introduir les claus personals i indicar la quantitat a enviar, així com el telèfon de qui el rebrà. En qüestió de segons, els diners quedaran transferits.

Tot i els seus avantatges, però, el servei té l'inconvenient que no és possible cancel·lar l'enviament dels diners. Malgrat això, hi ha certs consells que pots seguir per intentar recuperar la quantitat enviada.

3 maneres de recuperar els teus diners si t'has equivocat en fer un Bizum

Com dèiem, encara que des de Bizum no pots cancel·lar la transferència, hi ha 3 formes diferents d'intentar recuperar els teus diners quan et confons en fer un enviament.

Contacta amb la persona que l'ha rebut

En primer lloc, pots posar-te en contacte amb el número al qual has enviat els diners i demanar-li que els torni. Podràs veure el número al comprovant de pagament.

Recorre a Bizum

D'altra banda, també pots contactar amb Bizum per sol·licitar els diners enviats. Així, se us enviarà una notificació al destinatari reclamant-li la quantitat necessària. De nou, que ho recuperis o no dependrà del que vulgui fer l'altra persona.

Trucar a la teva entitat bancària

Per la seva banda, et pots posar en contacte amb la teva entitat per indicar que has fet un Bizum per error. Des de cada banc et diran quins passos seguir per intentar ajudar-te a recuperar els diners. De vegades, hauràs de pagar una comissió.

Comissió bancària per intentar anul·lar aquesta transferència

Després d'iniciar el procés interbancari per intentar recuperar els diners, la vostra entitat contactarà amb el banc del destinatari. L'objectiu és demanar-li que parli amb el client perquè torni els diners. No obstant això, no ho podrà obligar a fer-ho.

Com que el procés d'intentar recuperar un Bizum pot ser llarg i complicat, l'entitat pot cobrar una comissió per aquest servei. De manera general, aquestes són les següents:

BBVA20 euros
Banc Santander30 euros
Banc Sabadell30 euros
CaixaBank0,10% amb un mínim de 36 euros