S'esperen més cues de front i ventades la setmana que ve

El temps no fa net i arribarà el fred d'hivern aquesta setmana

La neu es passejarà per tot el Pirineu els propers dies i el temps de final de tardor s’imposarà definitivament a bona part del territori. S’esperen força dies encara ventosos i TºC cap avall

Les ventades molt fortes i els arcs de Sant Martí fruit de ruixats passatgers han estat els protagonistes de l’últim front d’aquest cap de setmana llarg. Provinent d’una borrasca molt potent que ha colpejat el nord de la península i l’oest de França,  hem sofert el primer temporal de vent de primera categoria de la tardor amb el trist balanç de dos ferits a Catalunya, un mort a Balears i moltes destrosses.

A més, la glopada d’aire fred que ha arribat baixant la vall de l’Ebre ens ha permès acabar el cap de setmana amb temperatures 5º més baixes de com va començar. El que resta de nit tindrem un ambient desagradable a causa de les ventades però més serè, tot i el creixement alguna nuvolada de vent al nord-est. La neu continuarà tenyint de blanc el Pirineu occidental durant les properes hores i aquesta serà la dinàmica de bona part de la setmana que ve.

Els anunciem que l’ambient d’avançada tardor s’imposarà la setmana entrant. El mestral i la tramuntana no desapareixeran de les comarques pirinenques i del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, tot i que la força disminuirà sensiblement. Els temps assolellat predominarà a moltes comarques catalanes aquesta setmana, però les màximes seran menys suaus i ja haurem de fer el canvi d’armari pensant en l’hivern. El proper cap de setmana ja tindrem els primers símptomes d'hivern. 

S'esperen més cues de front i ventades la setmana que ve
S'esperen més cues de front i ventades la setmana que ve | MeteoMoia

 

El temps insegur no acabarà de desaparèixer, especialment al nord i oest

Dilluns el vent de ponent i mestral seguirà bufant amb ganes i això provocarà que l’ambient es torni a reescalfar en sectors litorals, on es podrien superar de nou els 20ºC amb certa facilitat. De cara a la tarda, arribarà una nova línia frontal que deixarà xàfecs preferentment a la meitat nord de Catalunya i vindran acompanyats d’un tobogan de les temperatures. El Meteocat manté les alertes per ventades:

Mapa d'avisos de les comarques on continuaran les ventades fortes
Mapa d'avisos de les comarques on continuaran les ventades fortes el dilluns  | Meteocat

Dimarts ens llevarem amb un ambient molt més propi d'aquestes dates, amb els termòmetres que marcaran fins a 10º menys que el dissabte. Segurament farà un dia radiant i fred, amb una llum preciosa que ens permetrà observar l’imponent Pirineu enfarinat amb la neu del diumenge i dilluns.

L’hivern toca a la porta

A partir de dimecres i en dies posteriors, sembla que deixarem enrere definitivament l’ambient tan càlid que hem tingut aquesta tardor fins ara. Les temperatures baixaran d’una manera contundent i les primeres glaçades podrien arribar fins a sectors del prelitoral de forma tímida. Ens tocarà viure l’ambient de tardor avançada amb aires hivernals, freqüent en aquestes dates, però amb poques precipitacions fora del Pirineu, on la neu anirà baixant de cota a mesura que avanci la setmana.

No ens oblidem que el vent de mestral seguirà bufant molest a les comarques tarragonines i al sud de Barcelona. Sembla que tornarà a enfortir-se durant el cap de setmana i la nevada seria molt destacable al Pirineu entre divendres i dissabte.

També et pot interessar...