rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Uns 3.000 nens barcelonins estan sense vacunar per voluntat dels seus pares

L'enquesta també mostra que les persones de classe social alta visiten amb freqüència l'especialista

 

Imatge d'una infermera vacunant un nen   | CatalunyaDiari.cat

 

L'1,5% de la població infantil, uns 3.000 nens, de Barcelona no compleix amb el calendari de vacunes obligatòries marcat per la Generalitat per desig dels seus pares. Així s'ha publicat a la setena Enquesta de Salut Pública de Barcelona, feta entre març del 2016 i maig del 2017 a unes 4.000 persones. 

 

Dels menors de 15 anys, segons l'estudi, un 0,5% dels nens i un 2,4% de les nenes no estaven vacunats correctament perquè els seus progenitors o tutors no creien que les vacunes fossin necessàries o efectives, els preocupava la seva seguretat o anava en contra de la seva ideologia o fe religiosa

 

Des de l'Ajuntament de Barcelona, la seva comissionada de Salut, Gemma Tarafa, i la cap del Servei de Sistemes d'Informació Sanitària de l'ASPB, Catherine Pérez, han volgut explicar la necessitat de conscienciar la població que per garantir la immunitat dels nens les vacunes són imprescindibles. Tarafa ha remarcat que «els que no es vacunen no tenen problemes perquè els altres sí que es vacunen» i ha tret importància a la xifra de 96,5% de vacunats.    

 

Alt nombre de persones amb mútua privada

L'enquesta també mostra com un 35% dels barcelonins té doble cobertura sanitària, pagant una mútua privada. Aquesta xifra és major que la recollida a l'última enquesta del 2011, reflectint que el percentatge augmenta a mesura que augmenta la classe social i privada. A la vegada, l'augment de la contractació d'assegurances de salut ha incrementat les visites a especialistes com dentistes o oftalmòlegs, especialitats que tenen deficiències a la salut pública.  

 

Un total de 3000 nens de Barcelona no estan vacunats perquè els seus pares no ho veuen necessari | CatalunyaDiari.cat

 

Un 32% dels homes adults que només tenen cobertura pública van al dentista, proporció que puja al 46% en els que tenen cobertura privada, dades que són superiors entre les dones i els menors. Aquesta xifra ha servit a Tarafa per recordar la mesura de dentistes per a persones vulnerables que el consistori posarà en marxa al setembre

 

La falta de feina pot afectar a la salut mental o l'obesitat

Les dades respecte a la salut mental el 20% de les dones i el 16,5% dels homes presenten risc de patir una malaltia mental  davant del 16,8 i l'11%, respectivament, del 2011. Tot i que hi ha poques diferències segons l'edat, el risc sí que és major en persones a l'atur o treballadors de classe baixa.

 

Pel que fa a l'excés de pes, l'obesitat ha crescut tant en homes com en dones, passant del 10,5% al 13,5% aproximadament. Pel que fa al sobrepès, s'ha reduït lleugerament en tots dos sexes. En els homes ha passat del 41,7 al 40,3%, i en les dones del 26,9 al 26,1%. Els percentatges però són superiors en les persones aturades.