Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'UME intervenint en l'estació de tren de Granada per desinfectar-la

Més de 30.000 professionals sanitaris addicionals per combatre el coronavirus

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha informat que el govern espanyol transferirà 210 milions d’euros addicionals a les Comunitats Autònomes

L'UME intervenint en l'estació de tren de Granada per desinfectar-la
Més de 30.000 professionals sanitaris addicionals per combatre el coronavirus | Cedida

El govern espanyol transferirà 210 milions d’euros addicionals a les Comunitats Autònomes per afrontar les despeses de la lluita contra el coronavirus. Ho ha anunciat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en roda de premsa aquest dijous a Moncloa i ha concretat que se sumen als avançaments de les bestretes del finançament autonòmic i als 300 MEUR que el pla de xoc social aprovat dimarts reserva perquè les autonomies reforcin els serveis socials i el repartiment dels quals s'abordarà divendres en una reunió presidida pel vicepresident segon, Pablo Iglesias

Illa ha recordat que ara «arriben els moments més durs» per la malaltia, on «veurem un increment de casos mentre ens acostem al pic màxim». Per la seva part, Iglesias ha concretat que convocarà divendres el consell interterritorial de serveis socials, en què estan presents les autonomies, per abordar-ne el repartiment.

[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]

Més de 30.000 sanitaris addicionals

Els 300 MEUR del fons específic de contingència seran per reforçar l’atenció a domicili de gent gran pel tancament dels centres de dia i la teleassistència, assistir les persones sense sostre i reforçar les plantilles de les residències de persones d’edat avançada i dependents.

Illa ha explicat que s’ha reforçat amb més de 30.000 professionals sanitaris addicionals la xarxa sanitària. Són 8.000 metges residents de quart i cinquè curs, 11.000 infermers que van superar les proves selectives però no van obtenir plaça així com 10.000 estudiants d’infermeria i 7.000 de medecina dels últims cursos.

Illa fa una valoració «positiva» del reforçament

El ministre ha fet una valoració positiva del «reforçament» dels equips del sistema de salut espanyol mitjançant la incorporació d'estudiants de medicina i metges sense plaça. «Ha funcionat correctament», ha dit. 

Tots ells, ha explicat, s'han anat incorporant als sistemes autonòmics.