Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatges d'uns focs artificial celebrant la Nit de Cap d'Any

Nit de Cap d’Any i Any Nou sota el paraigua anticiclònic: fred i boira de nit, però bonança de dia

Les altres pressions i el temps tranquil acompanyaran l’últim dia del 2019, així com l’inici del 2020, marcats per les boires nocturnes però amb sol durant el dia

Imatges d'uns focs artificial celebrant la Nit de Cap d'Any
La Nit de Cap d'Any anirà marcada per l'estabilitat, sense pluja però amb boires i fred | PixaBay

Poques hores abans d’acabar el 2019 i iniciar un nou any, el pronòstic del temps és clau per acabar d’acompanyar la nit de revetlla de Cap d’Any i també la celebració de l’entrada de l’Any Nou.

Dies enrere semblava, al llarg del cap de setmana sobretot, que el temps podia complicar-se una mica per aquestes dates, sobretot a partir del dia 1 de gener. Però ara com ara, els models marquen un canvi de rumb i tot fa preveure que serà unanit i un dia tranquils.

Dimarts 31 de desembre

Aquest dimarts 31 de desembre el dia s’aixecarà tal com ho ha fet aquestes jornades anteriors, amb boires matinals a l’interior i núvols baixos a la costa. Tant les boires com els núvols al litoral, amb els pas de les hores, aniran trencant-se i marxant, tal com ha passat aquest dilluns, tot i que localment no es descarta que no acabin de marxar del tot deixant el cel poc ennuvolat.

La temperatura en general experimentarà pocs canvis, es mantindrà si fa no fa com dilluns, amb unes temperatures mínimes que es mouran entre els 0º i -5º als llocs més freds i muntanyencs de l’interior del territori, és a dir, entre el Pirineu i el Prepirineu; entre els 5º i 10º a la costa i entre els 0º i 5º a la resta de comarques.

Pel que fa a les màximes, s’espera que arribin entre els 9º i 14º cap a l’interior, llevat del pla de Lleida i àrees properes que a causa de la boira es mantindran entre els 2º i 7º, mentre que cap al litoral es mouran entre els 11º i 16º.

Previsió de símbols per aquest dimarts a Catalunya
Previsió de símbols per aquest dimarts a Catalunya | CATALUNYA MÉTEO

Nit de Cap d’Any

La Nit de Cap d’Any seguirà el mateix patró de bonança que al llarg del dimarts, sense pluges ni ventades. Els protagonistes continuaran sent el fred, les boires i alguns núvols costaners.

Les boires tornaran a aparèixer sent compactescap a la depressió Central, Plana de Vic i de Bages i Conca de Tremp. També n’hi haurà en altres valls i fondalades del territori, tot i que seran més locals i no tan espesses.

Pel que fa als núvols a la costa, aniran a menys. Encara hi seran al llarg de la nit però molt trencats i afectaran pocs indrets costaners, sent més probables i compactes a punts del litoral de les Terres de l’Ebre.

Pel que fa al fred, les temperatures no es mouran massa de cara a la Nit de Cap d’Any. Seguirem doncs, amb ambient fred, especialment a les comarques interiors amb algunes glaçades puntuals a sectors de muntanya, mentre que a la resta del territori es mouran entre els 0º i 5º i, a prop del mar, la temperatura mínima quedarà entre els 5º i 10º.

Mapa de previsió pel dia d'Any Nou
Mapa de previsió pel dia d'Any Nou | CATALUNYA MÉTEO

Any Nou

El dia 1 de gener del 2020 arrencarà amb les restes de núvols a la costa i les boires a valls i fondalades de l’interior. Però durant les primeres hores del matí aniran minvant fins a desaparèixer,  quedant un dia assolellat amb alguns núvols alts i prims.

En tot cas, a la depressió Central, i sobretot al Pla de Lleida, la boira serà persistent durant tot el dia, i a la tarda, cap a les comarques de Girona, podrien formar-se alguns núvols poc destacables que deixaran el cel poc ennuvolat. Pel que fa a la temperatura màxima es mantindrà semblant arreu.