Els núvols seran més abundants arreu aquest dijous

Pugen les temperatures amb més núvols i alguns xàfecs aquest dijous

Divendres arriba pluja a gran part de Catalunya amb una cota de neu que puja a 1.500 metres. El front obrirà la porta a una fredorada aquest cap de setmana amb més nevades al Pirineu

Aquest dijous ens arribaran nous canvis. De moment, tindrem un vent de Ponent que es notarà sobretot al litoral i prelitoral, on la temperatura pujarà clarament per aquest aire més temperat i sec.  L’aproximació d’un front farà que els núvols vagin a més a mesura que passin les hores i, ja de matinada i al matí, poden caure alguns xàfecs, especialment entre Tarragona i Lleida. Poca cosa tot plegat.

A última hora arribaran més precipitacions al nord de Lleida que divendres arribaran a gran part de Catalunya.  El cel estarà més variable a prop de la costa, especialment entre Barcelona i Girona, però els núvols i la suavitat tèrmica al migdia seran els clars protagonistes. A més, hi haurà núvols baixos en trams de la costa, alguna boira matinal a l’interior i la nevada pujarà de cota al Pirineu occidental, fins ben bé els 1.500 metres, sent més intensa a primera i última hora.

Els núvols seran més abundants arreu aquest dijous
Els núvols seran més abundants arreu aquest dijous | Alfons Puertas

 

Poc fred a migdia i vent localment fort de Ponent

El vent de Ponent que bufarà aquest dijous farà augmentar la temperatura arreu, però especialment al litoral i prelitoral, on al migdia es poden rondar els 15º o 18º amb un ambient molt suau. A la resta, moltes màximes entre els 10º i 15º i poques glaçades de nit, sent poc extenses a l’interior.

Les ventades poden ser localment fortes a zones elevades del territori i també en trams de la costa, on hi haurà un ambient molt sec i agradable. Una muntanya russa de les temperatures que tindrà continuïtat al llarg del cap de setmana, ja que, un cop passi el front divendres, els termòmetres es desplomaran.

Les pluges tornen sobretot divendres | cedida

 

Pluges divendres i fred intens amb vent el cap de setmana

El front més actiu passarà la matinada i matí de divendres, deixant precipitacions a pràcticament tot Catalunya, sense descartar algun xàfec localment més intens. Un cop passi el front, entrarà força aire fred que farà que les temperatures siguin baixes o molt baixes el cap de setmana,  quan la nevada es reactivarà al Pirineu a totes les cotes. Dissabte podran caure xàfecs al nord-est amb una cota de neu entorn els 500 metres tan sols, localment per sota, però el cap de setmana serà en global força assolellat. El vent de mestral i tramuntana bufarà amb força.