Productes locals i de proximitat a la Gastrofira de la 39a Fira de l'Avellana de Riudoms

La Fira començarà divendres, 9 d'agost i s'allargarà fins al diumenge, 11 d'agost. Entre les novetats d'enguany destaquen la Gastrofira

Aquest divendres, 9 d'agost, torna la Fira de l'Avellana de Riudoms que, aquest any, arriba a la seva 39a edició i coincideix amb la 420a Fira de Sant Llorenç de Riudoms. L'alcalde del municipi, Sergi Pedret, afirma que  la Fira de l'Avellana  és un dels esdeveniments que més visitants porta al poble «si hi ha algun cap de setmana tradicional i que aglutina moltíssims veïns i veïnes d'altres poblacions aquest és el cap de setmana de la Fira de l'Avellana». Aquí podeu consultar el programa d'actes sencer de la 39a Fira de l'Avellana de Riudoms. 

Segons Pedret els motius d'aquesta aglutinació són la promoció del territori i de la pagesia, de la gastronomia amb productes de proximitat i del comerç local. L'objectiu de la Fira és fomentar la participació dels veïns i veïnes del municipi i de fora del municipi  perquè s'arribin fins al poble i coneguin el seu patrimoni. En aquest context, Pedret assegura que seguiran treballant per obrir-se al territori i per situar Riudoms com a referent cultural i festiu del territori. 

El Concurs de Portadors de Sacs d'Avellanes és un esdeveniment típic de la Fira | Cedida

 

La 39a Fira de l'Avellana comptarà amb showcookings de xefs reconeguts

El director de la Fira de l'Avellana i la Fira de Sant Llorenç, Francesc Xavier Bonet, assegura que «des del comitè organitzador tenim la idea que la Fira mantingui, com a fil argumental, la defensa de la pagesia en general i del sector de l'avellana en particular». En aquest context, cada any s'inclouen activitats noves i que tinguin relació amb aquest aspecte reivindicatiu, és per això que la novetat d'aquesta edició és la  incorporació de la Gastrofira, un espai gastronòmic on «es farà un tractament especial als productes locals i de proximitat». 

En aquest espai, es faran diversos showcooking amb professionals del sector reconeguts on es crearan unes postres, originàries de la Fira, pensades perquè es puguin comercialitzar  durant tot l'any als establiments de restauració i a les botigues del municipi. 

Paral·lelament, també cal destacar que es manté la participació del Minipop, ja que, l'any passat «va donar un resultat molt bo» assegura Bonet. Finalment, un dels actes més important és la Cursa de Portadors de Sacs d'Avellanes i, aquest any, a la cursa femenina han omplert el total de participants que permeten les bases, així doncs, un total de sis dones participaran en la cursa.