Muntatge d'uns jubilats asseguts a un banc mirant la ciutat i el port d'Alacant

Les 4 millors ciutats d'Espanya per jubilar-se: qualitat de vida per a pensionistes

Apunta les ciutats espanyoles ideals per a la retirada dels jubilats

Si hi ha un país perfecte per jubilar-se i gaudir d'una plàcida retirada, aquest no és cap altre que Espanya. La qualitat de vida que ofereix el país queda fora de tot dubte. La veritat és que cada cop són més els jubilats de fora de les nostres fronteres que decideixen venir a casa nostra per passar els seus últims anys. A Espanya tenim platges, muntanya, bon menjar, allotjaments excel·lents i el caràcter espanyol que sempre crida l'atenció quan els turistes ens venen a visitar-nos.

Pel que fa a les millors ciutats d'Espanya per viure un cop dones per finalitzada la teva vida professional, es poden triar de tots colors. I és que a Espanya tenim localitats de mar, sol, platja i també d'altres d'interior, molt relaxants per a tots aquells que volen passar la seva retirada fora del soroll mundà.

Les 4 ciutats d'Espanya amb més qualitat de vida per als pensionistes

Si ens centrem en les ciutats, en general, la qualitat de vida de moltes és elevada. I la majoria reuneixen els aspectes més positius i fonamentalment activitats de lleure i proximitat de serveis bàsics, com ara centres de salut.

Avui rescatarem quines són les millors destinacions d'Espanya per jubilar-se, en el cas de les ciutats. En primer lloc, Alacant és una de les destinacions més indicades per als pensionistes. La ciutat mediterrània a la Comunitat Valenciana simple rivalitza amb Màlaga per posar-se al primer lloc de destinacions preferides.

Alacant, la ciutat que més agrada als jubilats alemanys i britànics

Les platges alacantines són inigualables, però no només això, perquè la muntanya que ofereix el seu interior és ideal per passar una etapa més que merescuda per als pensionistes que la visiten. Alacant és una localitat del sud-est d'Espanya molt visitada per la població britànica i alemanya. El cas és que és un paradís per als estrangers pel seu clima i les seves platges, entre altres bondats.

Bilbao ofereix gastronomia, bones connexions i tranquil·litat

Pel que fa a Bilbao, és una de les opcions més idònies del nord d'Espanya. La localitat basca és de les millors puntuades pels jubilats. Així, destaquen la seva gastronomia i la seva àmplia oferta cultural per a tots els usuaris. Sembla que el Cantàbric és el millor lloc per gaudir d'aquesta retirada, tot i que els hiverns són més durs quant a precipitacions. Però els estius són calorosos i les platges properes a la ciutat de Bilbao són el millor remei per lluitar contra la calor.

Imatge de la ria de Bilbao amb vistes a la ciutat ia la muntanya
La ria de Bilbao és un dels punts neuràlgics de la ciutat. | EiTB

Màlaga i Madrid són altres ciutats desitjades pels jubilats per retirar-se

Màlaga és una de les destinacions més preferides pels turistes. La veritat és que la Costa del Sol enamora tots aquells nacionals o estrangers que se'n van d'escapada. O bé definitivament s'hi queden a viure per a la resta de la seva vida.

L'ambient de la ciutat de Màlaga és ideal i es respira un clima sensacional per gaudir de la vida sense grans angoixes. La seva gastronomia és excel·lent, compta amb un aeroport amb múltiples connexions i la resta d'opcions de transport són igual de vàlides.

Per acabar, Madrid s'ha erigit com a una de les ciutats més especials i valorades per retirar-se. L'agenda cultural de Madrid és més que notable i per al gaudi dels jubilats que sempre tenen alguna cosa a fer. Sobretot, destaca la gran oferta d'entreteniment i lleure que té la capital d'Espanya. La gastronomia, les comunicacions eficients i la proximitat a la serra madrilenya són altres de les bondats que ens aporta la ciutat.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies, novetats i últimes hores de PENSIONS al WhatsApp!