Foto d'una persona traient diners d'un caixer.

Les 5 claus de la Policia Nacional per evitar robatoris en el caixer: «Truca al 091»

Descobreix les pautes per treure els diners del caixer amb seguretat

Acudir a un caixer automàtic per treure efectiu és una pràctica molt habitual. Tot i això, aquesta operació pot comportar una sèrie de riscos, ja que resulta molt fàcil per als delinqüents aprofitar aquest moment per robar diners als usuaris.

Encara que és cert que els pagaments amb diners en efectiu han passat a un segon pla, els caixers automàtics continuen estant molt presents en el dia a dia de molts ciutadans. Principalment, les persones grans són les que més opten per aquesta opció. Es tracta d'un condicionant que els lladres coneixen molt bé, justament per això, aprofiten la situació per fer robatoris.

En aquest sentit, la Policia Nacional ha volgut compartir a través de les xarxes socials una sèrie de recomanacions amb l'objectiu de prevenir aquests fraus. Descobreix les claus per treure els diners del caixer amb seguretat.

Els 5 consells perquè no et robin els diners al caixer

La veritat és que aquests fraus són molt impredictibles, ja que mai saps si en el moment en què estàs utilitzant la màquina del banc hi ha algú esperant-hi per treure't els diners o les credencials.

Ara bé, hi ha una sèrie de pautes molt senzilles que et poden ajudar a disminuir aquest risc. Així mateix ho ha compartit la Policia Nacional a través del seu compte oficial de Twitter: «Si vas a un caixer a treure diners, has de conèixer aquests consells», adverteixen els agents juntament amb una llista.

A continuació, pren nota de les 5 claus que has de tenir en compte a l'hora de treure diners d'un caixer, segons les autoritats:

1. Revisa el caixer automàtic prèviament

Abans de fer qualsevol operació, assegura't que la màquina no té cap objecte estrany instal·lat. De vegades, els delinqüents col·loquen rèpliques exactes sobre les peces originals per aconseguir les dades privades i bancàries de les seves víctimes. A través d'aquest mètode, també conegut com a 'Skimmer', els estafadors aconsegueixen clonar la teva targeta de crèdit gairebé sense adonar-te'n.

2. Tapa les claus

La Policia Nacional recomana prendre precaucions en introduir la clau PIN. En el moment de teclejar el número secret, cobreix el teclat per evitar que altres puguin fixar-se en els botons que prems.

3. Desconfia de desconeguts

També es pot donar el cas que una persona s'hi acosti per oferir-te ajuda amb l'operació. Encara que no ha de ser amb mala intenció, el millor és desconfiar dels desconeguts, tal com adverteixen els agents.

Imatge d'una mà traient bitllets del caixer
Pots evitar patir robatoris en un caixer tenint en compte aquestes pautes. | Getty Images

4. Evita treure grans quantitats

Un altre dels consells de la policia és no treure grans sumes de diners. Als caixers automàtics, el millor és retirar efectiu en petites quantitats. D'aquesta manera, si ets víctima d'un robatori, el dany serà molt menor.

5. Truca al 091

Finalment, el cos de seguretat ha volgut recordar un dels passos més importants: «Sempre que ens necessitis, truca'ns al 091». Tal com indiquen els agents, en cas d'emergència, pots posar-te en contacte amb la Policia.

Una altra recomanació que pots tenir en compte

A més dels útils consells que han compartit els agents, nosaltres volem compartir amb tu una darrera pauta que cal tenir en compte a l'hora d'utilitzar un caixer automàtic. En aquest sentit, t'aconsellem operar sempre en màquines que no estiguin situades en llocs sospitosos. Així doncs, el millor per reduir el risc de robatori serà fer servir aquells caixers localitzats en sucursals i evitar els que se situen a peu de carrer.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!