Home posant gasolina

Les 5 recomanacions de la DGT per estalviar gasolina: et durarà més temps

Amb aquests trucs reduiràs el consum de combustible

Després de l'expiració de la bonificació del Govern de 20 cèntims per litre de combustible, els conductors han de tornar a abonar l'import total a les benzineres. Tot i que això hauria de ser un senyal de bones notícies, la veritat és que els preus de la benzina i el dièsel es continuen mantenint en màxims històrics.

De moment, no hi ha cap altra alternativa per pagar menys a les benzineres. Tot i això, hi ha alguns aspectes que podem tenir en compte per reduir el consum del vehicle i que el combustible duri més temps.

Els 5 consells de la DGT per estalviar combustible

Són molts els usuaris que ja han notat la manca d'aquesta ajuda, que va deixar de ser una realitat el passat 1 de gener del 2023. Per això, la Direcció General de Trànsit (DGT) ha decidit compartir una sèrie de consells que poden ser molt útils per aprofitar al màxim el combustible.

Es tracta de factors que solen passar desapercebuts. Tot i això, la DGT recorda que és imprescindible recordar-nos-en si volem notar l'estalvi. Aquests són els 5 consells de la DGT per aprofitar al màxim el carburant:

Imatge de l'indicador del dipòsit de gasolina
Reduir el consum de combustible d'un vehicle és possible | GETTY IMAGES

 

1. Revisar la càrrega

Un dels aspectes que més influeixen en la despesa de combustible és la càrrega del vehicle. Segons la DGT, com més pes porti l'automòbil durant els desplaçaments, més alt serà el malbaratament. Per això, és recomanable transportar només el que és necessari.

Cal tenir en compte que la càrrega també té repercussió en el desgast dels pneumàtics. Per això, és important comprovar que la pressió de les rodes és l'adequada i, en cas que sigui necessari, incrementar-la.

2. Comprovar els pneumàtics

La revisió de les rodes no només ajudarà a prevenir un reemplaçament a curt termini, sinó que també afavorirà la reducció del consum del cotxe. L'estat dels pneumàtics ha de ser el més òptim possible perquè el desplaçament sigui lleuger i fluid. Així, doncs, mantenir una bona pressió d'aire és imprescindible.

3. Conduir de manera moderada

Segons la DGT, entre el 30% i el 50% de la despesa de combustible pot variar en funció de la manera de conduir de cadascú. No obstant això, hi ha unes pautes que evitaran que el malbaratament sigui encara més elevat.

Foto d'una dona abrigada a l'interior d'un cotxe.
Entre el 30 i el 50% del consum de combustible pot variar en funció de la manera de conduir | Getty Images

En aquest sentit, Trànsit aconsella conduir a una velocitat moderada, sense canviar de ritme i evitant frenades innecessàries. D'altra banda, a l'hora d'encendre el motor, el millor és iniciar la conducció de manera lleugera i sense abusar de l'accelerador. Hem de tenir en compte que el vehicle triga uns minuts a assolir la temperatura òptima de 90 °C.

 

4. Fer servir marxes llargues

Els cotxes més actuals estan dissenyats per canviar a marxes llargues a baixes revolucions. Tal com asseguren des de la DGT , això ajuda que el vehicle circuli «amb el motor molt esplaiat i consumint el mínim». Per això, és recomanable fer servir marxes llargues el màxim de temps possible durant tot el trajecte. Així mateix, els automòbils que comptin amb la manera 'ECO' poden activar-ho per tenir un major control de les revolucions del motor.

5. Revisar els filtres

Una bona 'revisió' al taller és essencial per comprovar que el vehicle està en perfectes condicions. Has de saber que l'estat del motor és un dels aspectes que més influeixen en el consum del cotxe. Per això, l'hem de revisar amb atenció.

Un dels principals elements que poden provocar mala combustió és el filtre. És imprescindible comprovar que es troba en bon estat. Si no és així, el motor es veurà obligat a treballar més i això repercutirà en una despesa de carburant més gran.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp