50 euros: El cost del viatge de Madrid a València amb els nous peatges en les autovies

La taxa s'aplicaria a tots els vehicles, encara que les tarifes variarien segons la tipologia d'aquests
Les retencions a l'AP-7 són evidents des de primera hora del matí
La taxa s'aplicaria a tots els vehicles, encara que les tarifes variarien segons la tipologia d'estos | Trànsit

L'Estat Central manté damunt la taula el possible cobrament de peatges blans per a sufragar el manteniment de les autovies i autopistes gratuïtes, englobades dins de les vies d'alta capacitat. 

 

Després d'algunes setmanes amb l'assumpte damunt la taula, 'El confidencial Digital' ha avançat algunes dades per a posar llum en esta nova idea que el govern de Pedro Sánchez vol implantar en un futur pròxim. 

 

I és que, a pesar que el Govern Central ha subratllat que vol que este tipo de peatge siga 'simbòlic', la veritat és que, els primers esborranys d'esta iniciativa parlen de pagaments més que elevats. 

 

La taxa s'aplicaria a tots els vehicles, encara que les tarifes variarien segons la tipologia d'estos. En esta línia, partirien dels 0,03 euros fins als 0,15 euros per quilòmetre recorregut. La traducció d'estes quantitats es traduïxen en pagaments d'entre 3 i 15 euros per cada 100 quilòmetres, pujant el cost d'un trajecte de Madrid a València fins als 50 euros en el pitjor dels casos i a 10 euros en el millor, sempre en funció de l'antiguitat del vehicle.

 

El sistema de pagament seria molt similar al que ja està funcionant en Portugal, un sistema sense barreres i de pagament electrònic que funcionaria amb càmeres amb lector de matrícula al llarg de l'autovia, i que quantifiquen el nombre de quilòmetres recorreguts pel vehicle. 

 

D'esta manera, seran les famílies amb cotxes més antics les que més paguen, ja que, Fomento pretén prendre com a referència els distintius de classificació de vehicles per a l'elecció de tarifes. Els cotxes dièsel, anteriors a 2006, els de gasolina, anteriors al 2000 i les motos, anteriors a 2003, seran els que més hagen de pagar. Esta tipologia pretén premiar als vehicles que contaminen menys i castigar als que més contaminen.

 

Autovies afectades

L'anunci fa preveure que algunes de les vies més significatives de la Comunitat, que s'inclouen dins de la Xarxa de Carreteres de l'Estat i per les que, fins ara, els conductors valencians no pagaven ni un euro directe, podrien passar a ser de pagament. 

 

Carreteres com la V-30, V-31 o V-21, en el cas de València, la CS-22 en el cas de Castelló o l'A-31 i l'A-37 en el cas d'Alacant, podrien formar part en esta nova xarxa de carreteres per les quals els usuaris haurien de pagar diners per a poder circular.

 

La mesura ha causat molt impacte en la política valenciana, ja que a més coincidix amb l'anunci de l'alliberament del peatge de l'AP-7. Tot açò ha donat lloc als dubtes de què, l'alliberament anunciat en l'autopista del mediterrani puga ser, només, de manera parcial. 

 

També pots llegir...Comentaris

envia el comentari