IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els 6 millors consells per preservar una relació a distància

No és impossible, però cal tenir cura de l'altre i també de nosaltres mentre no estem junts

Conocemos cómo mantener una relación a distancia.
Els millors consells per tal de preservar una relació sentimental a distància | Cedida

L'amor a distància pot resultar complicat. Ara bé, en cas que coneguem les millors recomanacions per tal de preservar i suportar un vincle emocional des de lluny, la situació ens resultarà més fàcil.

 

Tot seguit, examinarem les millors maneres de preservar les relacions a distància, els avantatges i els inconvenients d'aquesta situació i també els consells més útils per tal de conservar una parella quan els dos membres estan separats, tal com ha explicat 'Viviendo La Salud'.

 

Avantatges i inconvenients de tenir una relació sentimental a distància

Actualment, és molt habitual que un gran nombre de parelles decideixin optar per mantenir una relació sentimental a distància. Tot i que, com passa amb la resta de classes de vincles sentimentals, les relacions a distància tenen coses bones i dolentes, estimar algú sense poder-hi ser a prop físicament pot esdevenir molt complicat i dur si els dos membres de la parella no poden suportar aquesta situació. 

 

Ara bé, aquesta classe d'amor pot ser una prova de foc definitiva per a la relació i fer-nos veure si realment val la pena o si no s'ho val. Sigui com sigui, per tal de descobrir més en detall les implicacions de les relacions a distància, tot seguit farem una anàlisi dels pros i els contres més habituals en aquesta classe de relacions.

 

Principals avantatges

Entre els diversos avantatges habituals d'aquestes relacions, hi ha el fet que actualment les noves tecnologies faciliten el contacte entre les persones i fan que la parella no tingui tanta sensació de distància. Una comunicació adequada a través del telèfon o per videoconferència ens pot ajudar a no perdre el contacte en cap moment.

 

De la mateixa manera, de forma paral·lela cadascun dels dos membres de la parella guanya una independència vital per afavorir un procés de creixement individual de cadascú, i aquest fet no hauria de comportar que ens oblidem de l'altre. 

 

Per últim, el fet de trobar-se a faltar i la passió estaran ben presents en les relacions a distància i les diverses fases de l'enamorament duraran més d'allò que és habitual en les parelles tradicionals. 

 

Principals inconvenients

A banda d'això, hi ha alguns fets més negatius quan es tracta de preservar un vincle emocional a distància. La manca de contacte de tipus físic fa que el tracte amb l'altre esdevingui més fred, i la frustració i la solitud que sentim a causa del fet de no poder canviar les coses pot tornar-se molt habitual.

 

Hi ha alguns elements que fan que molta gent es rendeixi en aquesta mena de relacions, com ara discutir habitualment per una manca de comunicació cara a cara i els horaris incompatibles, especialment en cas d'estar en una zona horària diferent de la de l'altra persona.

 

Igualment, la desconfiança i la gelosia també poden aparèixer i comportar problemes relacionats amb inseguretats, dubtes i discussions poc constructives que poden debilitar la solidesa de la relació.

 

  • Article recomanat: Com superar la gelosia en una relació de parella
Mantener el contacto y confiar en el otro es fundamental para mantener una relación a distancia.
Per tal de preservar una relació sentimental a través de la distància, és essencial confiar en l'altre i mantenir el contacte | Cedida 

 

Els 6 millors consells per tal de preservar un vincle sentimental a través de la distància 

Hi ha diversos consells que et poden ajudar per tal de mantenir i preservar una relació sentimental a quilòmetres de distància, sense que tiris la tovallola i fent que puguis portar la situació tan bé com sigui possible. 

 

1. No tallar el contacte

Resulta essencial mantenir la connexió emocional de manera recurrent, perquè el contacte cara a cara no és possible. Tot i que no cal que les converses tinguin una gran profunditat, cal que la comunicació sigui constant, independentment de si és o no insignificant.

 

2. Que cadascú pugui disposar del seu temps

Tot i que s'ha d'anar conservant el contacte, és important que també cadascú disposi del seu propi temps. De fet, es pot acordar un horari que sigui convenient per a tots dos, per tal d'anar mantenint el contacte.

 

Per tal de créixer a nivell de parella i de persona, és essencial disposar d'un temps per a un mateix, dedicar-lo a centrar-se en algun projecte o a conèixer nova gent. El fet de pensar en tu i de fer activitats independents no fa que siguis una mala parella i, per tal de poder gaudir del vostre vincle sentimental, has de tenir això ben clar.

 

3. Disposar d'un calendari de trobades

Tant les ganes com la il·lusió es veuran reforçades si es planifiquen moments per veure-us cara a cara i si sabeu quan tindran lloc aquestes trobades. La relació es pot preservar si la flama es manté encesa i si tenim una raó que ens ajudi a esperar. 

 

Podeu fer plans a curt termini o preparar un calendari habitual. El fet de veure-us, sentir-vos i tocar-vos us estimularà a voler seguir junts i a no deixar la relació per culpa de la manca de contacte.  

 

4. Poder expressar allò que sentiu

Tot i que de vegades els missatges per escrit es poden malinterpretar, resulta essencial que els sentiments i els pensaments es puguin expressar en qualsevol circumstància, siguin dolents o bons. 

 

Per tal de poder continuar junts, l'honestedat és una aliada clau. Igualment, si us obriu l'un a l'altre us coneixereu millor i sereu capaços de solucionar els vostres problemes. 

 

5. Provar coses noves a nivell sexual

La vergonya ha de quedar ben lluny: no sou a prop i, a nivell sexual, això pot suposar un problema. Afortunadament, hi ha molts jocs eròtics que poden dur-se a terme a través de la distància i d'una manera ben divertida. 

 

Proveu coses noves i escalfeu motors per tal de retrobar-vos amb més fogositat i ganes que mai.

 

6. Recórrer a la creativitat

Cada vegada resulta més senzill escurçar la distància, per mitjà de les aplicacions ideades per a les persones que tenen una relació sentimental a distància i que ofereixen moltes possibilitats per trobar-nos més a prop de la gent estimada. Couple, Swiit, Bliss i Noodler són les més cèlebres.

 

Per exemple, Couple, que és una mena de WhatsApp per a les parelles, et permet fer-te un 'thumbkiss', que és una vibració que té lloc quan tots dos poseu els llavis o el dit al mateix indret de la pantalla.

 

Bliss, a banda, és una aplicació més tòrrida: amb ella, podreu jugar i fer que la temperatura es vagi escalfant. Switt, pel seu cantó, ajuda a compartir amb l'altre fotos, idees, escrits o plans que poden resultar molt profitosos per tal de recordar-los sempre que trobis a faltar l'altre.

 

  • Et pot interessar llegir: Com trobar parella de manera fàcil

 

Podemos encontrar aplicaciones creadas para facilitar las relaciones a distancia.
Hi ha algunes aplicacions que s'han ideat amb l'objectiu de fer més fàcils les relacions a través de la distància | Cedida
 

Aquesta mena de relacions, valen la pena?

No es pot respondre a això de manera correcta o incorrecta, perquè cada cas i cadascú és un món diferent. Pot ser que sigui el moment idoni per mantenir una relació d'aquesta mena o que no sigui una etapa de la vida adequada per fer-ho. Igualment, la persona amb qui formeu una parella pot ser l'adequada per mantenir aquest tipus de relació, o pot no ser-ho.

 

Sigui com sigui, allò que sí que podem afirmar del cert és que un dels ingredients essencials per tal de preservar les relacions a distància són les ganes de fer-ho. Cal remarcar que la motivació dels dos membres de la parella resulta directament proporcional al nivell de suport de la relació que tots dos mantenen. 

 

Com qualsevol classe de vincle sentimental i de parella, aquestes relacions tenen coses bones i dolentes, però segur que una situació així farà que tots dos creixeu a nivell amorós, perquè el fet de trobar a faltar l'altre pot arribar a ser quelcom positiu.

 

A la vida, hi ha diversos aspectes importants que s'han de tenir en compte, com ara valorar les coses que ens aporta l'altra persona. Ara bé, cal que sempre intenteu ser vosaltres mateixos i pareu atenció a tot allò que us ve de gust fer o deixar de fer. 

 

Potser ara mateix no és el moment indicat, o potser no esteu fets per una relació sentimental a distància. Això no obstant, també podria ser que aquest punt us faci replantejar la classe de lligam afectiu que voleu, així com els límits que teniu ganes de marcar en aquest sentit. 

 

  • Contingut relacionat: Mantenir relacions íntimes amb amics reforça el vincle que hi tenim

Referències bibliogràfiques:

  • Du Bois, S. N., Sher, T. G., Grotkowski, K., Aizenman, T., Slesinger, N. i Cohen, M. (2016). Going the distance: Health in long-distance versus proximal relationships. The Family Journal, 24(1): 5-14. doi: https://doi.org/10.1177/1066480715616580

  • Merolla, A. J. (2012). Connecting here and there: A model of long‐distance relationship maintenance. Personal Relationships, 19(4): 775-795. doi: http://dx.doi.org/10.1111/j.1475-6811.2011.01392.x

  • Stafford, L. i Merolla, A. J. (2007). Idealization, reunions, and stability in long-distance dating relationships. Journal of Social and Personal Relationships, 24(1): 37–54. doi: https://doi.org/10.1177/0265407507072578


Comentaris

envia el comentari