Efectius de l'exèrcit de terra davant la residència Sant Antoni Abad de l'Arboç, on han fet tasques de descontaminació

Sis residents morts i 16 positius de covid-19 a la residència Sant Antoni Abat de l'Arboç

El centre aïlla els casos confirmats en una planta i envia a casa els treballadors contagiats

La residència Sant Antoni Abat de l'Arboç ha informat aquest dijous de la mort de 6 residents en les darreres setmanes. Segons detalla la direcció en un comunicat, només en un dels casos s'ha confirmat la Covid-19, mentre que els cinc restants presentaven símptomes de la malaltia però no se'ls va poder fer la prova.

La residència explica que des de dijous passat ha fet el test a tots els residents i professionals del centre. «El resultat d'aquests tests, amb la presència de 16 casos positius, molts d'ells asimptomàtics, ha permès fer més efectives les mesures d'aïllament implementades des d'un principi a partir del criteri conjunt establert pel Departament de Salut i el Departament d'Afers Socials», subratlla la direcció.

El centre informa que els residents positius els han distribuït en una planta diferenciada del centre que s'ha habilitat per tal d'aïllar-los de la resta de residents que no tenen la Covid-19. A més, afegeix, «s'han establert tots els protocols de treball intern per garantir l'atenció mèdica òptima a tots els residents» i «s'han aplicat mesures d'aïllament per als treballadors afectats, els quals ja es troben en els respectius domicilis».

La direcció de la residència envia «un missatge de tranquil·litat i serenor a les famílies, i de suport a tots els residents i als treballadors». Assegura també, que manté un contacte diari i permanent amb la Generalitat per implementar tots els mecanismes de seguretat i salut per als residents.

L’Ajuntament de l’Arboç, per la seva banda, ha expressat el seu sentit condol per les 6 víctimes de la residència Sant Antoni Abat.

Efectius dels Bombers de la Generalitat, de l'exèrcit espanyol i d'una empresa especialitzada han fet tasques de desinfecció a l'equipament els darrers dies.