IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els 6 sucs i batuts verds que t'ajudaran a aprimar-te

Una bona alternativa saludable que contribuirà a fer que baixis de pes

Los batidos y jugos verdes nos facilitan la ingesta de verduras y frutas diarias que nuestro cuerpo necesita.
Aquests sucs i batuts verds ens ajuden a prendre més fruites i verdures, una cosa molt saludable per al cos | Cedida

No cal dir que els sucs verds no han de substituir cap àpat. Ara bé, constitueixen un bon complement per tal de seguir una dieta saludable i també per dir adeu als quilos de més. Aquesta mena de sucs, a més, contribueixen a fer disminuir el colesterol i a reforçar el sistema immunitari, entre altres beneficis interessants.

Si vols descobrir més en profunditat en què consisteixen els batuts i sucs verds, quins beneficis poden aportar-nos i de quina manera podem preparar-los, tot seguit t'ho explicarem per tal que gaudeixis d'un esmorzar ben sa.

 

En què consisteixen els batuts o sucs verds?

Com molta gent sap, les verdures verdes són riques en nutrients, minerals i vitamines indispensables per tal que el cos funcioni de manera adequada. Si combinem les fruites amb els vegetals, el poder nutritiu d'aquests productes alimentaris es multiplica i resulten un complement ideal per tal d'alimentar-nos de manera saludable, que de vegades fins i tot ens pot ajudar a prendre menys greixos i a perdre quilos.

 

Sempre que prenem aquests sucs durant l'esmorzar, el cos adquireix més energia i, combinats amb altres aliments, ens proporcionen un gran nombre de components essencials. Igualment, es tracta de productes fàcils i ràpids de preparar, a més de ser molt frescos.

 

Es poden elaborar com si fossin sucs o batuts: l'única diferència és que en el cas dels sucs els prepararem amb una espremedora i, per tant, no prendrem la polpa, i en el cas dels batuts recorrerem a l'ús d'un batedor.

 

Pel que fa als batuts, a més, hi afegirem altres líquids com la llet, que pot ser vegetal o animal, o l'aigua. Es tracta d'unes begudes verdes idònies si es vol perdre pes, tot i que hem de tornar a remarcar que no poden substituir els àpats i, per això, s'han de fer servir sempre amb la intenció d'acompanyar altres aliments.

 

 

Virtuts dels batuts verds

Es tracta d'un producte molt ric en antioxidants i fibra, que contribueix a l'acceleració del metabolisme i a la depuració del cos a través de l'eliminació de la retenció de líquids amb l'efecte diürètic que posseeixen. Per aquest motiu, se'ls ha denominat batuts o sucs 'detox'.

 

Igualment, el fet de prendre batuts o sucs verds amb una certa regularitat té diverses virtuts per al nostre organisme:

 

  • Contribueix a la salut dels ronyons i el fetge

  • Fa que es redueixi la inflamació

  • Ajuden a aprimar-nos més fàcilment

  • Participen en la regulació del pH que hi ha a la sang

 

De la mateixa manera, també reforcen el nostre sistema immunitari, ajuden a controlar el colesterol dolent, fan que la pell conservi un aspecte sa, ens hidraten i contribueixen a la prevenció de l'envelliment de les cèl·lules. Per últim, un altre avantatge d'aquests productes és que tenen un efecte sadollant que fa que puguem controlar millor l'ansietat que sentim relacionada amb el menjar.

Los batidos verdes caseros nos aportan una gran cantidad de vitaminas, minerales y antioxidantes.
Els batuts verds que preparem a casa ens proporcionen una quantitat molt elevada de minerals, vitamines i antioxidants | Cedida
 

Les millors receptes de batuts i sucs verds

Tot seguit us presentem diversos exemples de receptes ben senzilles per tal d'elaborar sucs verds. Per elaborar una combinació ideal de suc de mig litre només et caldrà una fruita o verdura de base, un altre ingredient bàsic i algun altre que faci d'acompanyant, en una quantitat inferior. 

 

Les fruites o verdures de base poden ser, entre altres, taronges, pomes, pastanagues, apis o cogombres. Igualment, se'ls poden afegir llavors o altres elements com ara xia o gingebre. 

 

1. El batut verd bàsic

Es tracta d'un suc verd molt recurrent perquè proporciona al nostre organisme la meitat dels antioxidants que li calen en un dia, a banda d'ajudar-lo a accelerar el metabolisme, fent que puguem baixar de pes de manera més veloç. Per preparar-lo, únicament ens caldrà el suc d'una aranja, una tija d'api i un quart de col xinesa.

 

2. Batut de poma i bledes 

Per preparar-lo només et caldrà mitja poma verda, un quart de bledes i un quart de cogombre. De manera general, ens proporciona antioxidants i fitonutrients ben potents. Dels tres ingredients, la poma és el que li dona un toc més fresc i li aporta sucre natural.

 

 

3. Suc de taronja, api i cogombre

Una de les apostes preferides per a la gent que pren sucs verds. Per preparar-lo només ens caldrà el suc de tres taronges, una tija d'api sencera i un quart de cogombre. Una opció ideal per satisfer la set, hidratar el nostre organisme i reforçar les nostres defenses gràcies a les virtuts de la taronja.

Los zumos verdes pueden elaborarse tanto con licuadoras, exprimidores o batidoras.
Per preparar aquests sucs, pots recórrer als batedors, les espremedores o les liquadores | Cedida
 

4. Suc de fruites i col

Es tracta d'un batut que es compon de més fruites que no pas verdures, però també constituiria una bona opció de suc verd gràcies al fet que està format per un quart de poma verda, un quart de col arrissada, un vuitè de síndria i el suc d'una llima de mida petita. Amb aquesta combinació d'ingredients, ens aporta una varietat interessant de vitamina C, fitonutrients i hidrats

 

5. Suc verd amb un toc de menta

En cas que estiguis buscant una beguda ben natural que contribueixi a fer desinflamar el ventre i que t'ajudi a millorar la digestió, aquesta opció és la millor. Es prepara amb un quart de col arrissada, una tija d'api, un quart de cogombre i un grapat de menta. 

 

6. Batut verd d'alvocat

Els ingredients necessaris per confeccionar-lo són mig cogombre, mig alvocat, el suc d'una llima i un grapat d'espinacs. Si el vols prendre més fresc, hi pots afegir un xic de gel. Es tracta d'una beguda ben rica en greixos essencials i saludables, a banda d'una font d'energia considerable. 

 


Comentaris

envia el comentari