Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una prestatgeria de la Biblioteca Montoliu del Morell plena de llibres

Els 7 llibres de superació personal que has de llegir, tant sí com no

Els millors llibres de superació personal per motivar-te, superar els problemes i aconseguir la felicitat

Quan la frustració aconsegueix dominar-te completament i bloqueja la teva capacitat de reacció per afrontar els reptes del dia a dia, els millors llibres de superació personal són un suport molt valuós com a font d'inspiració i motivació. Hi trobaràs claus per resoldre els teus problemes amb perspectives diferents que ampliaran la teva visió de la vida i els problemes.

Els millors llibres de superació personal

Com podria millorar la meva vida social i la comunicació amb la resta? Com podria eliminar les coses que no m'agraden de mi? Com podria superar les frustracions i decepcions? Com podria sortir d'una depressió? Amb aquests llibres trobaràs la resposta a les teves preguntes.

1. La bona sort (Àlex Rovira i Fernando Trías de Bes)

Aquest és un dels llibres de superació personal que has de llegir per trobar les claus de la prosperitat en la vida personal i en la feina. Els seus autors són tots dos catalans, de Barcelona: l'escriptor Àlex Rovira i el cèlebre economista Fernando Trías de Bes. El llibre té una aplicació pràctica en l'àmbit professional, però va molt més enllà.

A través de la meravellosa rondalla de Sid i Nott, dos cavallers decidits a trobar la prosperitat, els autors catalans plantegen una reflexió filosòfica sobre dues classes de sort: l'atzar, fortuït i capritxós; i la Bona Sort, aquella que apareix quan es creen les condicions necessàries perquè sorgeixin les oportunitats.

Més de tres milions de persones a tot el món ja han gaudit d'aquesta lectura àgil i amena a través de la qual, d'una manera molt didàctica, s'injecta motivació i determinació.

2. Com guanyar amics (Dale Carnegie)

Aquest llibre té la virtut de ser un dels primers llibres d'autoajuda. Publicat el 1936 i escrit per l'empresari Dale Carnegie, és també una de les referències entre els llibres de superació personal, perquè ha aconseguit vendre més de 15 milions d'exemplars arreu del món. La seva clau està en la combinació dels factors.

Amb aquest llibre, Dale Carnegie pretén ajudar el lector a: fer amics, augmentar la seva popularitat, reforçar la seva capacitat d'influència i elevar el seu prestigi a través d'una interessant simbiosi entre la psicologia, les teories de la conducta humana i el màrqueting.

Encara que pot semblar desfasat, el llibre de Carnegie ha estat revisat i actualitzat amb posterioritat. A més, ofereix un quadre esquemàtic molt útil per al dia a dia. Inclou, per exemple, nou regles per ser un líder i set passos per aconseguir la felicitat a la teva llar.

3. Les teves zones errònies (Wayne W. Dyer)

Sens dubte, un dels llibres de superació més influents de tots els temps és aquest que va escriure el psicòleg Wayne W. Dyer sota l'epígraf «Guia per a combatre les causes de la infelicitat». Els complexos de culpa i inseguretat i la sensació de bloqueig i frustració són el punt de partida per iniciar un pla de desenvolupament personal.

Pas per pas, l'autor mostra el camí per superar la sensació d'infelicitat a través d'algunes estratègies: prendre el control de les emocions pròpies, créixer en l'amor propi, avançar en la independència respecte dels altres, trencar amb les limitacions del passat, rebutjar les emocions inútils com ara la culpabilitat, etc. Aquestes i algunes més, que hauràs de descobrir-les per tu mateix a l'obra, formen part d'allò que l'autor anomena zones errònies que cal combatre per a arribar a la felicitat.

4. El poder de l'ara (Eckhart Tolle)

El negoci dels llibres d'autoajuda ha multiplicat els títols en les prestatgeries de les llibreries, però pocs llibres tenen la capacitat de canviar-te la vida com ho fa aquest. El seu autor és considerat com l'escriptor espiritual més popular als Estats Units.

El valor d'aquest llibre és que està escrit a partir de l'existència pròpia de l'autor, que ens parla de la il·luminació sobtada que va rebre en ple procés de crisi personal i depressió. Té un punt de budisme zen, perquè ens explica com casualment va descobrir en si mateix una essència transcendental que superava el seu cos i la seva ment. La lectura d'aquest llibre t'acompanyarà de manera àgil i amena a evolucionar cap a un nou coneixement de tu mateix que t'elevarà per sobre dels problemes quotidians.

Llibres de superació personal d'amor i desamor

5. Menja, resa, estima (Elizabeth Gilbert)

Alguns reconeixeran aquesta història per la pel·lícula protagonitzada per Julia Roberts i Javier Bardem. Encara que veient el film pots passar una bona estona i alhora reflexionar una mica sobre algunes coses, sens dubte el llibre és molt més recomanable. Es tracta d'una gran guia per a aconseguir la plenitud en la vida i en l'amor.

L'autora, Elizabeth Gilbert, hi deixa la seva ànima al descobert en aquesta novel·la autobiogràfica sobre la reconstrucció d'una vida trencada pel divorci i el fracàs emocional. El seu coratge i la seva valentia impacten de ple en el lector, que troba la sinceritat que brolla de l'experiència una font única de veritat i aprenentatge. Tota una lliçó de vida. A més a més, l'autora també comparteix amb els lectors d'una manera natural el seu viatge personal per retrobar-se a si mateixa.

Llibres de superació personal d'economia

6. Qui s'ha endut el meu formatge (Spencer Johnson)

En aquest llibre que ha tingut tant d'èxit entre els llibres de superació i motivació, el seu autor Spencer Johnson recorre a l'estratègia efectiva de la paràbola per transmetre el seu missatge. Ho aconsegueix amb una història que és molt amena de llegir a través de la qual dona consells molt importants per als canvis en la vida i en la feina.

Mitjançant la fabulació de dos ratolins i dues personetes que busquen el seu formatge, Spencer Johnson descriu les reaccions naturals a l'hora d'afrontar els canvis sobtats: resistir-se davant la por al fet que succeeixi alguna cosa pitjor, aprendre a adaptar-se per a aconseguir alguna cosa millor, prevenir-se abans del canvi i actuar amb rapidesa. És una d'aquestes lectures divertides que, a més, conviden a reflexionar i a canviar les nostres actituds davant els canvis per obtenir el millor al favor nostre.

Llibres de superació personal espiritual

7. Les set lleis espirituals de l'èxit (Deepak Chopra)

El cèlebre metge i líder espiritual indi Deepak Chopra ens transmet Les set lleis espirituals de l'èxit, un missatge principal que parteix de l'arrel conceptual del budisme zen: l'èxit és un camí, no un destí. Per arribar-hi, hem de sembrar dins de nosaltres les llavors de la divinitat.

Això es concreta en set lleis que inclouen, entre altres idees, que: donar i rebre formen part d'una mateixa energia en l'univers; les nostres accions generen una força que torna a nosaltres mateixos (concepte del karma); i estudiant la naturalesa podem utilitzar la llei del mínim esforç basat en l'acceptació, la responsabilitat i el Ser No Defensiu. L'objectiu final d'aquest llibre és la construcció d'una nova mirada sobre nosaltres mateixos, sobre la nostra missió en el món i la nostra manera d'actuar. Una autèntica il·luminació.