Els 7 llocs on et pots contagiar més fàcilment de coronavirus

Encara que la mascareta sigui obligatòria, hi ha punts calents de contagis on menys esperem

Diverses persones amb mascareta passegen pels carrers de Viveiro, a Lugo
Encara que la mascareta sigui obligatòria, hi ha punts calents de contagis on menys esperem | EFE

El relaxament que moltes persones estan tenint en aquesta nova normalitat està provocant que els contagis tornin. Els brots de coronavirus ara mateix són uns dels fets que més preocupen. Segons publica 'RAC 1', el fet que puguem sortir al carrer, sumat a aquest relaxament, comporta que hi hagi punts calents de contagis que, ara que ho sabem, potser ho tindrem molt més en compte. 

1- Bars i restaurants

Es tracta del lloc on més risc de contagi tenim les persones, ja que hem de tenir en compte que allà està permès treure's la mascareta. A més, segons el citat mitjà, el fet que s'ingereixin begudes alcohòliques també comporta un major relaxament i, amb aquest, més proximitat amb les persones que ens acompanyen. 

2- Transport públic

Encara que al transport públic sigui obligat dur la mascareta i es procuri mantenir les distàncies, hi ha un objecte de contacte entre tothom qui hi puja: lesbarres i baranes

És necessari mantenir una bona higiene i distàncies de seguretat durant i després de viatjar en aquests transports, ja que qualsevol esternut, estossec o una simple respiració fonda poden expulsar una quantitat important de virus a l'ambient.

3- Trobades amb familiars

Segons 'RAC 1', és el moment en què més ens n'oblidem de les mesures de seguretat. Sembla que, pel fet de ser familiars, no ens puguem infectar. Erroni. Qualsevol persona pot dur el virus per accident i acabar patint tots aquesta malaltia. 

Cal recordar que, encara que no es tinguin símptomes, es pot infectar igualment a la gent del nostre entorn. És per aquest motiu que cal ser cautelosos, i sobretot si hi ha persones de risc. 

4- Esglésies i centres de culte

Aquests punts calents ja han estat motiu de diversos brots arreu del món i aquí mateix al nostre territori. Misses, enterraments... són celebracions que apleguen un gran nombre de gent, en un lloc tancat, parlant i, en alguns casos, cantant. És per això que cal intentar, més que mai, mantenir les mesures de seguretat necessàries per evitar un accident amb centenars de persones implicades. 

5- Residències de gent gran

L'elevada edat de les persones que hi viuen els fa moltvulnerables al virus. És per això que, en els casos detectats en asils, si no s'hi ha actuat de manera ràpida i efectiva, els casos poden augmentar exponencialment. 

El perill que suposa el coronavirus per aquest sector de la població és tal que, fins i tot, s'han arribat a prohibirlesvisites a les residències, per tal d'evitar contagis. 

6- Gimnasos i esports de contacte

Els centres esportius tornen a obrir amb mesures, però pot ser que no siguin suficients. La gran majoria de gimnasos, amb espais reduïts i poca ventilació, poden ser espais amb una gran acumulaciódevirus

D'altra banda, en els esports de contacte pot passar el mateix que amb les reunions familiars. Si desconeixem que som positius, en els esports de contacte — bàsquet, futbol, etc. — podem transmetrefàcilment la malaltia encara que no tinguem símptomes. 

7- Cinemes, concerts i teatres

Els actes culturals, en la primera línia d'actualitat pel seu tancament en els últims dies, també pot ser un focus de contagi. De fet, segons els experts, és la categoria on més risc existeix. 

Tot i aquestes afirmacions, el sector cultural s'hi oposa i aclareix que en tots els seus actes es respecten estrictament totes les mesures de seguretat per tal de prevenir contagis i brots.


Comentaris

envia el comentari