Els 7 millors remeis naturals per a la grip

Els sucs, el gingebre o la mel són alguns dels productes més efectius contra aquesta malaltia

.
Els remeis casolans més efectius contra la grip | Cedida

Cada any, la grip, una malaltia vírica, afecta moltíssima gent de tot el planeta. En general, per als països desenvolupats no suposa un inconvenient greu més enllà de tenir incomoditat i malestar durant uns quants dies.

 

Tot i que normalment quan es té la grip s'aconsella descansar, hi ha diversos remeis destinats a mitigar-ne els principals símptomes. Tot seguit, examinarem els remeis naturals més efectius contra la grip, que es poden confeccionar a casa amb productes que són a l'abast de tothom.

 

 

Els 7 remeis casolans que t'ajudaran a passar la grip

Tot i que existeixen diferents fàrmacs que ajuden al tractament de la grip, també hi ha alguns remeis naturals que s'han fet servir al llarg de la història i que han perdurat fins als nostres dies per tal de mitigar els símptomes d'aquesta afecció i de superar-la amb rapidesa.

 

1. La mel

Des de fa segles, la mel es fa servir molt per al tractament de diversos problemes a nivell de salut, entre els quals hi trobem la grip. Com que conté un nombre de nutrients molt important, sobretot a nivell de minerals i vitamines, els efectes antiinflamatoris, energètics i desinfectants que té i la seva manca de greixos fan que sigui un aliment molt indicat en aquests casos.

 

Igualment, quan es barreja amb altres productes i es pren calenta, la textura suau i espessa que té calma i relaxa la gola, a banda d'ajudar a aturar o de fer disminuir la tos que sovint s'associa amb els símptomes gripals. Per aquesta raó, la mel constitueix un remei natural molt indicat per lluitar contra la grip.

 

A més, les qualitats de la mel es poden potenciar si es barreja amb llet calenta i llimona o, simplement, amb suc de llimona. El remei és ben fàcil de confeccionar i normalment és molt eficaç. De fet, se'n coneixen les virtuts des de fa molt de temps per tal de combatre els efectes del seu virus.

 

 

2. Els brous

Probablement, els brous són l'aliment casolà per excel·lència a l'hora de dur a terme el tractament de la grip i de diverses afeccions a la gola o de malalties infeccioses.

 

Normalment es preparen fent servir pollastre com a ingredient, i els seus efectes curatius es coneixen i s'intueixen des de fa molts segles. Ara bé, podem dir que fa relativament poc temps que se saben quins són els mecanismes i els ingredients que contribueixen a guarir el cos. 

 

Avui en dia, hem pogut comprovar que els components que fan que els brous constitueixin remeis molt eficaços contra la grip són sobretot els minerals i les vitamines que contenen gràcies a les verdures amb què s'elaboren, l'energia que ens aporten a través de les proteïnes càrniques i les espècies i el sentiment de benestar amb què ens obsequien quan els prenem. 

 

3. Els bafs

A l'hora de combatre la grip, un altre bon remei natural són els bafs. Es tracta d'un remei que es basa en fer bullir aigua calenta dins d'un cassó i posar-hi dues o tres fulles aromàtiques

 

Quan apaguem el foc del cassó, cal que inhalem el vapor d'aigua amb la barreja de l'herba en qüestió que n'emana. Per tal de fer una inhalació correcta d'aquest vapor, hem de respirar de forma profunda i mirar d'arribar al màxim de la nostra capacitat pulmonar, i així aconseguirem que el vapor tingui uns efectes importants per als bronquis. 

 

Normalment, es fan servir fulles d'eucaliptus per als bafs, unes fulles ben habituals a l'hora de mirar d'alleujar els símptomes de la grip o del refredat, perquè aquest ingredient gaudeix de grans virtuts antiinflamatòries, antisèptiques, descongestives i relaxants.

 

4. El gingebre

Un dels altres remeis naturals més habituals per tal de dur a terme el tractament dels símptomes del refredat i de la grip és el gingebre. 

 

Aquest tubercle, de fet, es fa servir des de fa diversos segles com a remei per tal de guarir malalties infeccioses de classes ben diverses, com la grip, i això es deu sobretot a les virtuts medicinals que té.

 

Fonamentalment, el gingebre és molt conegut per les propietats antibacterianes, antiinflamatòries, revitalitzadores i antioxidants de què gaudeix. 

 

El gingebre té moltes propietats medicinals
El gingebre té moltes propietats medicinals | cedida

 

5. Els sucs

El fet de prendre suc, de la classe que sigui, és un remei molt recurrent per tal de lluitar contra la grip, gràcies a la important aportació vitamínica que fa al nostre organisme.

 

De manera general, les vitamines són nutrients molt importants a l'hora de conservar la salut del nostre cos. La vitamina C, sobretot, és molt aconsellable per tal de lluitar contra els símptomes originats per la grip. Per aquesta raó, resulta de gran importància prendre sucs elaborats a partir de cítrics com ara l'aranja, la taronja o la mandarina. 

 

6. Les herbes

Per tal de remeiar la grip de manera natural, hi ha moltes herbes diferents que estan indicades. De manera habitual, se n'aprofiten les propietats a través de les infusions, una beguda que resulta altament eficient i molt popular com a remei casolà. 

 

Entre altres, les herbes curatives més populars per combatre contra la grip són l'equinàcia, el te verd, el romaní, l'eucaliptus, la camamilla i la milfulles.

 

7. La hidratació

Tot i que la hidratació no sigui un aliment pròpiament dit, el fet de prendre de manera intensiva i a consciència aigua i d'altres líquids mentre es té la grip constitueix un remei molt eficient per tal de contribuir a la remissió dels símptomes gripals ràpidament. La bona hidratació és encara més necessària si la grip es presenta acompanyada de diarrea o vòmits.

 

El fet de beure entre litre i mig i dos litres d'aigua cada dia, de manera recurrent al llarg de tot el dia, contribueix a fer revitalitzar el nostre cos i a la recuperació de la mucositat, els líquids i l'energia que havíem perdut per culpa de la grip.

 

 

Referències bibliogràfiques

  • Jefferson, T., Del Mar, C. B. i Dooley, L. (2011). Physical interventions to interrupt or reduce the spread of respiratory viruses. Cochrane Database Systematic Review, (7).


Comentaris

envia el comentari