YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Els 7 remeis naturals més eficaços per a la pell seca

Resulta essencial que la hidratem per tal de prevenir la descamació, les esquerdes i les ferides

.
Com hidratar bé la pell amb l'ajuda d'ingredients naturals | Cedida

Els individus que tenen la pell seca sovint experimenten dolor i molèsties produïts per la descamació, les esquerdes o les ferides a la pell. En moments de l'any com l'actual, en què comencen a baixar les temperatures, això és especialment significatiu. A banda de molestar-nos, totes aquestes lesions fan que presentem una imatge més aviat deixada i poc estètica.

 

Per aquesta raó, volem revelar els principals motius que originen la sequedat de la pell, a banda de la influència que poden tenir en aquest aspecte els factors ambientals i genètics.

 

Igualment, exposarem una llista de 7 remeis naturals ideals per hidratar i nodrir millor la pell sense haver de recórrer a productes cars ni químics, i amb ingredients que són igualment potents.

 

 

L'origen de la pell seca

Molta gent pateix aquest problema, que afecta per igual dones i homes. De manera recurrent, no tota la pell del cos disposa dels mateixos trets, i per això algunes vegades la pell facial es troba ben seca mentre que la del cos està ben equilibrada, o a l'inrevés.

 

Ara bé, quines causes es troben rere el fenomen de la pell seca? Sovint aquesta condició està provocada per una àmplia varietat de factors, tant a nivell ambiental com genètic.

 

Els indrets amb un clima extrem o l'arribada de les temperatures baixes són factors que contribueixen a la deshidratació de la nostra pell i, a causa d'aquesta deshidratació, es produeix l'aparició de diversos símptomes que no són gens agradables, com ara la descamació, la irritació o les ferides.

Els factors de tipus genètic i la seva rellevància

Els factors de tipus genètic, que es refereixen a la predisposició del cos a l'hora de tenir sequedat a la pell i facilitat per deshidratar-se, són uns dels principals motius rere la pell seca de les persones.

 

Aquest fet està originat perquè les cèl·lules dermatològiques no poden dur a terme tanta secreció sebàcia, una mena de greix que s'encarrega d'oferir protecció a la pell contra els diferents agents externs que podrien perjudicar-la.

Alguns cops, a més, la pell seca està provocada per malalties de tipus orgànic. Hem de destacar, en aquest sentit, que moltes vegades es vincula aquest problema amb l'hipotiroïdisme i la psoriasi.

Pel que fa a l'hipotiroïdisme, la sequedat cutània està originada per culpa d'un dèficit de determinades hormones, i això perjudica el fet de poder conservar la hidratació corporal i de fabricar una substància que és hidrolipídica que s'encarrega de protegir la nostra pell i de conservar l'aigua dins del cos.

Els factors de tipus ambiental i el seu impacte per a la pell

El clima fred és un dels factors ambientals més rellevants a l'hora de fomentar que la pell s'assequi o que continuï ben seca. Quan les temperatures són molt baixes, la humitat de l'ambient es redueix, i això té efectes directes per a l'estat de la nostra pell.

 

Per això, els problemes vinculats amb la sequedat cutània són més habituals als països que es troben lluny del mar, fins i tot en els casos dels individus que tenen una pell grassa.

Un altre factor important a l'hora de tenir la pell seca és l'exposició als rajos ultraviolats del sol sense cap mena de protecció per a la pell. Es tracta d'una mena de rajos que fan envellir més de pressa la pell, i aquest fet té un gran vincle també amb els problemes a l'hora d'equilibrar-ne l'estat i amb la pèrdua de la hidratació.

Igualment, el fet de dutxar-se de manera molt freqüent condiciona la sequedat de la pell, que amb les dutxes recurrents es pot mantenir més fàcilment: els sabons per al cos que normalment es fan servir tenen nivells de pH àcid o alcohol, uns elements que afavoreixen el deteriorament i la deshidratació de la pell. Cal destacar, a més, que l'aigua calenta contribueix també a la deshidratació.

Els millors 7 remeis casolans per combatre la pell seca

En cas que hagis fet servir diferents classes de cremes regeneradores i/o hidratants i que, tot i així, segueixis tenint la pell seca i apagada, no et preocupis: aquests remeis casolans amb ingredients naturals són ideals per a la hidratació cutània i per ajudar a fer desaparèixer els problemes que es vinculen amb la pell seca.

 

1. Oli d'oliva verge extra

Aquest producte d'enorme popularitat dins de la dieta mediterrània també aporta beneficis molt importants per a l'interior i per a l'exterior del nostre cos. Proporciona elasticitat, nutrició i hidratació per a la nostra pell i ajuda a fer disminuir les taques i les arrugues petites que s'originen per culpa de les línies d'expressió. 

 

És possible aplicar-lo directament per sobre de la pell o també se'n pot fer l'aplicació a través de cremes, tal com una mica més endavant detallarem.

 

2. Àloe vera

La popular planta coneguda amb el nom d'àloe vera gaudeix de virtuts molt beneficioses per a moltes parts diferents del cos humà. Contribueix a la hidratació i la cicatrització de la pell i de la resta de parts del cos. Igualment, ajuda a lluitar contra els èczemes originats pel fred i contra les irritacions que fan que la pell tingui un aspecte més aviat deixat. 

 

Oli de coco i àloe vera per fabricar una mascareta casolana

En cas que facis servir aquesta combinació d'ingredients naturals per confeccionar una mascareta per a la pell, t'estalviaràs molts diners. Únicament et caldrà disposar de dues coses: mig got d'oli de coco i una fulla d'àloe vera

 

Aleshores, barreja aquests dos ingredients fins que obtinguis una pasta del tot homogènia i posa-te-la igual que faries amb les cremes hidratants, sense esbandir-la. Si et sobra mascareta, la pots guardar a la nevera fins a un màxim de dues setmanes. 

Remeis preparats amb ingredients totalment naturals que tenen molts beneficis per a la pell
Remeis preparats amb ingredients totalment naturals que tenen molts beneficis per a la pell | Cedida

 

3. Oli d'ametlles i alvocat 

Si utilitzes oli d'ametlles i alvocat per fabricar-te una mascareta per a la pell, podràs obtenir una de les cremes casolanes més hidratants de totes. Per tal d'elaborar-la, només et caldran dues cullerades d'oli d'ametlles i mig alvocat.

 

Aixafa bé l'alvocat i, a continuació, barreja'l amb les dues cullerades d'oli d'ametlles fins que arribis a obtenir una pasta del tot homogènia. Tot seguit, aplica-te-la a la cara i deixa-te-la posada durant mitja hora. Un cop fet això, l'hauràs de treure amb l'ajuda d'aigua i sabó i veuràs que la teva pell està molt més hidratada.

 

4. Argila blanca

L'argila blanca és un element amb grans propietats antisèptiques, calmants i antiinflamatòries per a la nostra pell. Per aquest motiu, és molt útil a l'hora de combatre la irritació cutània i de lluitar contra els bacteris que fomenten l'aparició dels punts negres o de l'acne. 

 

Es poden elaborar mascaretes hidratants i regeneradores per a la pell amb argila blanca en pols i, per aconseguir-les, només et caldrà barrejar aigua amb argila blanca en pols. Un cop obtinguda la barreja, s'haurà d'aplicar a la pell i deixar-la actuar al voltant de 20 minuts. Després, podràs procedir a retirar-la.

 

5. Rosa mosqueta

Habitualment, es fa servir l'oli de rosa mosqueta per tal de contribuir a una millor cicatrització dels teixits, tant si es produeixen a causa de ferides o d'operacions com si es vol lluitar contra les marques de la pell derivades de l'acne o contra les estries.

 

Un dels usos més recurrents d'aquest ingredient amb propietats ben interessants és barrejar-ne unes quantes gotes amb la crema hidratant que es fa servir de manera quotidiana. Així, no et costarà gaire gaudir de totes les virtuts que té la rosa mosqueta per a la teva pell.

 

6. Oli d'oliva i cera d'abella 

És molt normal fer servir cera d'abella com a component dels productes de cosmètica natural perquè, a banda de comptar amb interessants propietats regeneradores i nutritives, ofereix consistència i textura a les cremes sense que calgui que se'ls afegeixin substàncies químiques.

 

Elaboració d'una crema hidratant amb oli d'oliva i cera d'abella

No et serà gaire difícil fabricar una crema ben hidratant amb aquests dos ingredients: et caldran 6 cullerades d'oli d'oliva verge extra i 5 cullerades de cera d'abella

 

Primer de tot, escalfa la cera d'abella al bany maria fins que s'acabi desfent i, després, afegeix-hi l'oli d'oliva. Barreja-ho tot bé i treu la barreja del foc: en pocs minuts es tornarà sòlida. Un cop tinguis aquesta barreja sòlida, te la podràs aplicar a les nits com a crema hidratant.

 

7. Beure aigua i hidratar-se bé

Finalment, aquest punt és fonamental: és molt important que recordem que cal beure molta aigua per hidratar-nos per dins, cosa que farà que tinguem una pell ben vistosa i saludable. És aconsellable que cada dia es begui un litre i mig d'aigua, tant per ajudar a fer que el cos dugui a terme les seves funcions més bàsiques com per contribuir al manteniment de la hidratació a la pell.

 

De fet, el problema de la deshidratació del nostre cos és tan rellevant que, si no es tracta, no serveix per a res que fem servir centenars de cremes cosmètiques. 

 


Comentaris

envia el comentari