Més de 700 persones beneficiàries dels programes d'ocupació de Mas Carandell de Reus

Persones sense feina o en condicions precàries comptaran amb orientació, formacions professionalitzadores, intermediació laboral i contractacions directes

Aquest mes de gener, Mas Carandell iniciarà els nous programes d'orientació, formació i ocupació que beneficiaran un total de 719 persones  en situació d'atur o precarietat laboral. Subvencionats pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, aquests programes inclouran un conjunt d'accions basades en l'orientació, formacions professionalitzadores, intermediació laboral i contractacions directes a través de l'IMFE Mas Carandell.

Aquest paquet de mesures compta amb línies d'actuació concretes per a joves, per a dones, per a persones aturades de llarga durada, per persones ocupades en feines precàries que cerquen millora de feina, per majors de 30 anys; amb certificats oficials de professionalitat per millorar la qualificació de tots els nivells: 1, 2 i 3; amb accions de contractació directa per promoure l'experiència laboral; i amb ajuts a les empreses per bonificar la contractació laboral, entre d’altres.

Més de 700 persones beneficiàries dels programes d'ocupació de Mas Carandell | Miguel Cabrerizo

Programes d'orientació professional

— Dos dispositius d'inserció laboral als barris del Carme, i de la Immaculada i Sol i Vista, que atendran un mínim de 150 persones.

— Ubicat: Acompanyament a la inserció laboral per a dones que viuen a Reus, en especial les que estan en atur de llarga durada o en contractes de treball precaris.

— 'Fitxa 40': Atenció a 60 persones beneficiàries de la Renda Garantida de Ciutadania.

— Espai Recerca de Feina: 125 places per a la recerca sistemàtica i intensiva de feina i retornar a la vida activa, mitjançant sessions individuals i en grup.

Cursos de formació i qualificació

— Operacions auxiliars de serveis administratius i generals (ADGG0408)

— Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria (AGAO0108)

— Gestió i control de l'aprovisionament (COML0210)

— Operacions en serveis funeraris (SSCI0412)

— Anglès B2, que inclou l’examen per obtenir l'acreditació del nivell del marc europeu de referència

—  Programa SEFED, d’Activitats de gestió administrativa

—  Casa d’oficis de Creació i producció audiovisual  amb les especialitats de Desenvolupament de continguts per videojocs i Creació de continguts audiovisuals

— Certificat de professionalitat de nivell 2 d’Atenció sociosanitària a persones en el domicili

Inserció i contractació laboral directa

— '30 PLUS': Ajuts econòmics directes a les empreses per a formalitzar contractes laborals de 6 a 9 mesos a persones majors de 30 anys.

— Contractació laboral directa a 40 persones:

  • Plans d'experiència laboral en el marc del projecte Treball als barris: 8 peons i 5 tècnics  en activitats relacionades amb la dinamització dels Horts urbans i valoració de l’entorn, i la Dinamització d’entitats i comerços.
  • 'Enfeina't': Contractes de 9 o 12 mesos per tal de millorar la seva ocupabilitat amb l'experiència laboral. 10 persones que s'incorporaran a l'equip de Mas Carandell.
  •  16 joves alumnes de la Casa d’oficis seran contractats per l’IMFE durant 6 mesos a partir de juny de 2019

— Contractació de professionals per gestionar aquest paquet de mesures ocupacionals presentades que serà de 24 persones, incloent-hi 2 Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local  per desenvolupar el projectes del Pla de proximitat empresarial i la Millora de l’ocupabilitat de col·lectius vulnerables respectivament.