Imatge d'una sortida de sol entre núvols a Gavà

Dilluns de cel molt canviant amb més núvols que xàfecs i més calor

Al matí estarà força ennuvolat però a la tarda hi haurà més clarianes. A última hora arribaran precipitacions. Les temperatures es dispararan per sobre dels 20º a molts punts

Continua el moviment meteorològic aquest dilluns. Després dels xàfecs i tempestes de la tarda de diumenge a molts punts de Barcelona i Girona, principalment, que han deixat calamarsades, mànegues marines i una nova nevada al Montseny, el primer dia de la setmana estarà marcat per força núvols al matí pel pas d’un front que portarà ben poca aigua. A la tarda sortirà més el sol, però a última hora arribaran algunes precipitacions. La notícia també serà la temperatura, que pujarà pel damunt dels 20º a molts punts. 

Els núvols seran força abundants al matí, especialment al centre i oest de Catalunya, mentre que al nord-est hi haurà més clarianes. No es descarta alguna gotellada o ruixat feble i dispers a qualsevol punt, ben poca cosa. A partir de migdia, la nuvolositat es trencarà i el sol lluirà a gran part del territori, tret de punts de Girona, Pirineu i Prepirineu, on hi poden caure xàfecs de tarda poc importants i dispersos.

A última hora de dilluns els núvols tornaran a augmentar per Ponent i sud de Catalunya i s’estendran per tot arreu. Aquesta vegada, arribaran més precipitacions que, si bé seran en general febles, poden caure durant la nit i matinada a molts punts, especialment de la meitat sud i comarques de Lleida, tot i que poden arribar arreu amb el pas de les hores.

Temperatures més càlides

L’entrada de vent de garbí més reescalfat farà que les temperatures pugin amb ganes al migdia aquest dilluns i l’ambient sigui més càlid. De fet, moltes màximes es mouran entre els 18º i 23º a molts punts de Ponent, Terres de l’Ebre, litoral i prelitoral. A la resta s’esperen valors d’entre 13º i 18º.

De nit també pujarà de forma clara el termòmetre a causa de la presència de núvols. L’ascens pot ser acusat a molts punts de l’interior, d’on desapareixeran la majoria de les glaçades. Les mínimes quedaran entre -1º i 4º al Pirineu i punts de l’interior, de 1º a 6º a Ponent i prelitoral i de 4º a 9º a la costa.

La setmana serà de temps més tranquil

De cara a dimarts, quedarà un dia plujós al nord de Catalunya pel pas del front a la matinada, però la tendència serà que la resta de la setmana sigui força tranquil·la amb sol i alguns núvols que aniran circulant. Divendres podrien arribar alguns xàfecs al Pirineu i nord-est poc importants. Les temperatures continuaran pujant.