Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una platja amb sol

Diumenge amb pocs canvis, però amb excepcions entre Barcelona i Girona

Hi haurà alguns xàfecs poc importants en aquestes zones, però sol a la resta amb ambient de finals d’estiu arreu. Es va confirmant el canvi molt important per dimarts
Imatge d'una platja amb sol
El sol tornarà a dominar aquest diumenge però amb algunes excepcions | Redacció

 

El temps es mantindrà amb pocs canvis diumenge en conjunt, però els intervals de núvols seran més freqüents entre Barcelona i Girona amb alguns ruixats  en conjunt poc importants. Sol a la resta amb ambient de finals d’estiu,  a l’espera que, de cara a dimarts, pugui arribar un canvi molt important de temps amb baixada forta de les temperatures, pluges i neu al Pirineu. Un ambient de plena tardor que haurem d’anar seguint amb molta atenció.

De moment, diumenge continuarà el sol a gran part de Catalunya, però, de nou, hi haurà núvols baixos matinals a punts de la costa, intervals de núvols entre Barcelona i Girona i alguns ruixats de tarda a l’interior del nord-est. La novetat serà que, al llarg del dia, poden aparèixer ruixats sobtats però aïllats a punts del litoral barceloní, en principi poc importants.

Pel que fa al vent, continuarà bufant la tramuntana durant gran part de la jornada a l’Empordà, però anirà perdent pistonada. Fins a primera hora també pot manxar el mestral a les Terres de l’Ebre, però desapareixerà ràpidament.

Es manté l’ambient de finals d’estiu

Si ens fixem en les temperatures, hi haurà pocs canvis i seguirem amb aquest ambient més propi de finals d’estiu que no pas de principis de setembre, amb ambient fresc o fred de matinada que mantindrà els termòmetres per sota dels 20º arreu, entre 8º i 13º a l’interior i al voltant dels 5º al Pirineu. Nit, sens dubte, de jersei o jaqueta en alguns casos. 

Pel que fa a les màximes, farà poca calor amb molts valors entre 23º i 28º,  més baixes al Pirineu. Calor i xafogor a ratlla en conjunt amb valors baixos per l’època de l’any, amb la previsió que encara baixin més els propers dies.

L’estiu quedarà estabornit dimarts

Després d’un estiu que ha estat clarament més càlid del normal, sembla que aquesta estació podria quedar ben tocada abans d’hora, ja que, de cara a dimarts, es va confirmant el canvi de temps  que ja havíem anunciat i que podria ser molt important.

L’arribada d’una bossa d’aire molt fred en altura, més del que tocaria per l’època, portaria pluges a gran part de Catalunya, una baixada destacada de les temperatures i la primera nevada a les cotes altes del Pirineu. Un ambient, sens dubte, de tardor que es mantindria també per la Diada de l’11 de setembre, però tan sols la fresca atípica, ja que les precipitacions marxarien de matinada.

També et pot interessar...