Militars de l'UME es despleguen per Madrid el 15 de març del 2020

83 militars de l'Exèrcit inicien la desinfecció de l'Aeroport del Prat pel coronavirus

Part dels efectius es desplaçaran demà al matí al Port de Barcelona a realitzar les mateixes feines

Una unitat tàctica de 83 efectius de la Unitat Militar d'Emergències —UME— del quarter de Saragossa ha arribat pels volts de dos quarts de vuit del vespre a la zona de sortides de la Terminal 1 de l'Aeroport del Prat, on han començat les tasques de neteja i desinfecció. 

Són les primeres actuacions de les forces armades espanyoles a Catalunya en el marc de l'operació 'Balmis', desplegada des de la declaració de l'estat d'alarma per lluitar contra el covid-19

Els militars es desplaçaran al Port de Barcelona

Els militars han arribat al Prat en un total de 28 vehicles i des de poc després de dos quarts de vuit han començat a ruixar cada racó de la terminal amb una solució d'aigua i lleixiu, especialment a les zones de major trànsit de passatgers.

La UME mantindrà els 83 militars al Prat almenys fins demà al matí, quan es preveu que una part d'ells es desplaci també al Port de Barcelona a realitzar les mateixes feines. 

Demà es reuniran demà al matí

Els militars es reuniran a les nou del matí amb l'autoritat portuària per decidir com es distribuiran els efectius del Prat al Port.

El batalló que actua a Catalunya ha estat prèviament a Saragossa, Terol i Miranda d'Ebre. També han estat a Guipúscoa instruint personal de l'exèrcit de terra.