Imatge de Pilar Rahola i Eduard Pujol al programa de 8tv

Crisi a 8TV: la cadena es declara insolvent i acomiaden diversos treballadors

8TV es declara en preconcurs de creditors i obre un període per trobar un pla de viabilitat

Emissions Digitals de Catalunya (EDC), l’empresa que gestiona la cadena de televisió privada 8TV, ha entrat en preconcurs de creditors tal com ha avançat el diari ‘ARA’ i ha confirmat el CEO de la companyia, Nicola Pedrazzoli.

A través de diverses piulades a Twitter, Pedrazzoli ha assegurat que “només ell sap els "veritables motius” de la situació i ha afirmat que té la intenció d’explicar-los.

També ha fixat una data pel que fa a la decisió final. “El 24 de juliol ja sabrem si seguim o venem”, ha subratllat. D’altra banda, ha descartat que el preconcurs hagi “influït” en els darrers canvis de programació i ha insistit que s’està treballant “molt bé”.

Comença el compte enrere

Finalment, en una darrera piulada ha parlat del negoci de la televisió, on “no hi ha molts inversors que aguantin les pèrdues que generen les televisions durant els primers set anys, la mitjana abans d’aconseguir beneficis”.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies de TV3 al WhatsApp!

Pel que fa al rotatiu, explica que després que EDC hagi declarat la seva insolvència s’obre un període de tres mesos per trobar un pla de viabilitat. En cas que no s’acabi concretant, l’empresa entrarà en una fase de concurs. També apunta que cap de les dues opcions pressuposen la fi de l’activitat del canal, i afirma que la voluntat de l’empresa és pactar un acord abans de vendre-la.

Cal destacar, finalment, que la primera mesura va sortir a la llum el passat divendres amb l'acomiadament de sis treballadors del seu digital Principal.cat.