Dissabte de temps força tranquil, cel canviant i amb més calor

No es descarta alguna gotellada poc important al sud de la costa i a Ponent a l’espera de més xàfecs diumenge

Aquest dissabte tindrem un dia amb temps força tranquil. El sol es combinarà amb algunes bandes de núvols alts i prims, mentre que al sud de la costa i a Ponent la nuvolositat hi pot ser més present sense descartar alguna gotellada  poc important.  On més sol farà serà a Girona i les temperatures pujaran encara més. 

A la majoria de comarques de Girona i part de les de Barcelona el sol dominarà durant gran part del dia, però en trams del litoral, sobretot de la mitat sud, hi haurà bancs de núvols baixos que localment poden deixar el cel mig ennuvolat, ambient més fresc i alguna gotellada aïllada. 

A Ponent és on més intervals de núvols hi haurà al llarg de tota la jornada, tot i que el sol també es deixarà veure i farà pujar més les temperatures. A la tarda, pot caure alguna gotellada o ruixat feble en algun punt d’aquesta zona, mentre que també s’esperen alguns xàfecs al Pirineu de Lleida. 

La calor s’incrementa en alguns punts

El sol es combinarà amb alguns núvols aquest dissabte
El sol es combinarà amb alguns núvols aquest dissabte | Xavi Cabo

 

Les temperatures seguiran pujant aquets dissabte. Si bé la pujada no serà gaire remarcable a gran part del país on es mantindran similars, amb la majoria de màximes entre els 23º i els 28º, a punts de Ponent i de l’Alt Empordà els termòmetres assoliran o superaran els 30º amb calor destacable.

No es descarta que aquestes xifres s’assoleixin a altres zones properes del nord-est i de Lleida, així com a l’interior de les Terres de l’Ebre. A la costa, la xafogor també es pot deixar sentir amb més ganes. 

Diumenge amb alguns ruixats acompanyats de fang

De cara a diumenge, la nuvolositat serà més abundant arreu entre la matinada, matí i migdia, De fet, durant aquests moments de la jornada poden caure gotellades o xàfecs febles a qualsevol punt, especialment a prop de la costa. Poca cosa en general, però qualsevol precipitació anirà acompanyada de fang i ho pot deixar tot ben brut. 

De cara a la tarda, el cel quedarà més variable amb sol i núvols, però arribaran xàfecs per Ponent, interior de les Terres de l’Ebre i Pirineu de Lleida que, fins la matinada, poden caure amb una certa intensitat.