YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Els 9 mals costums de la gent que sempre és infeliç

Què fan malament les persones que no es mostren mai contentes amb la vida que porten?

Algunes persones no són mai felices, i avui t'explicarem els hàbits nocius que les caracteritzen
Algunes persones no són mai felices, i avui t'explicarem els hàbits nocius que les caracteritzen | Psicología y Mente

Quan a la vida tot ens va bé, no és difícil que ens sentim feliços. Ara bé, la cosa més difícil és estar bé amb si mateix i no deixar-se endur per la tristesa quan la situació es torna complicada. És cert que l’entorn té una influència destacada a l’hora de ser feliços, però l’individu que realment té la potestat per decidir si està bé o no ets tu.

No és possible ser feliç sempre, però hi ha determinats hàbits nocius que fan que siguem infeliços i que és possible evitar. Reconèixer que no s’és feliç en un moment concret no implica ser infeliç, i lluitar per aconseguir els propis somnis o estar-se durant més temps amb els amics o familiars són actituds que poden fer que ens sentim millor.

  • També et pot interessar: Descobreix els 6 punts que diferencien la depressió de la tristesa

Costums perjudicials que són característics dels individus infeliços

Ara bé, quins hàbits es vinculen típicament amb la gent que sempre és infeliç? Quines són les característiques de les persones que sovint no es mostren amb un estat de felicitat? Tot seguit, podràs descobrir-ho.

1. Fan massa autocrítica

Estimar-se a un mateix no sempre resulta fàcil, perquè ens trobem en una societat que es caracteritza per ser molt competitiva. Ara bé, reconèixer el propi valor i els nostres punts forts ens pot permetre ser més feliços i guanyar autoconfiança.

El fet de confiar en tu mateix et permet obtenir el respecte dels altres i, d’una manera encara més rellevant, demostra que tu et respectes. Els individus que mostren una infelicitat crònica tenen tendència a no respectar-se i a fer autocrítica constantment. Per quest motiu, cal que sapiguem acceptar tot allò dolent que ens pot passar a la vida i que reconeguem que tothom pot errar, fins i tot nosaltres mateixos.

  • També et pot interessar: Aprèn a tractar amb els 6 perfils de personalitat més complicats

2. Es lamenten d’una manera constant

Encara que reconèixer els propis errors no sempre és una tasca fàcil, és possible. De fet, per sortir d’aquesta espiral negativa hem d’adoptar una actitud determinada i, si sabem detectar els instants en què seguim uns hàbits nocius, els podrem canviar. Els individus que no són feliços viuen en un lament constant i, en lloc de reaccionar per tal de posar-hi solució, es recreen en les seves lamentacions una vegada rere l’altra.

Hi ha alguns individus que prefereixen lamentar-se dels seus problemes que posar-se a solucionar-los
Hi ha alguns individus que prefereixen lamentar-se dels seus problemes que posar-se a solucionar-los | Psicología y Mente

 

3. S’obstinen a negar la realitat

La gent que viu una infelicitat crònica té tendència a negar la realitat i a no enfrontar-se als problemes, simplement pel fet de no haver-ho de fer. Per exemple, resulta més senzill buscar excuses si ens fan fora de la feina que assumir el fet que potser vam fer quelcom que no estava bé. 

El fet de negar els problemes no farà que s’esvaeixin i, molts cops, produirà l’efecte contrari i els nostres conflictes augmentaran encara més. Es tracta d’un mecanisme de defensa que pot contribuir a fer que els individus siguin infeliços de manera crònica.

4. Donen sempre la culpa de tot als altres

Quan no s’afronta la realitat, sovint es reacciona culpant els altres. Un exemple d’això seria que, si et fan fora de la teva feina, serà més fàcil que culpis els teus superiors perquè no t’han entès que no que acceptis que potser no estaves a l’altura de les circumstàncies i no estaves treballant com calia.

La gent que sempre és infeliç, en un acte que mostra covardia, fa servir aquesta mena d’estratègia per fer minvar l’ansietat o el patiment que pot suposar enfrontar-se a la vida.

5. Es queden dins de la seva zona de confort

L’estat mental que constitueix la zona de confort no permet que les persones puguin créixer a nivell personal. A curt termini, aquesta zona pot semblar que és ben agradable, però a llarg termini pot fer-nos molt infeliços. L’ansietat de determinats individus quant a la por davant de les coses incertes pot estancar-los en aquesta zona, un estat mental que pot perjudicar-nos.

6. Necessiten comptar amb l’aprovació dels altres

Els individus que són infeliços a nivell crònic busquen la felicitat en llocs equivocats. Aquesta mena de persones sovint pensen en allò que els altres pensen d’ells i, per aquest motiu, es mostren més pendents de l’aprovació de les altres persones que no del fet de poder trobar i perseguir allò que volen o necessiten, un error molt perjudicial per a l’autoestima dels individus.

7. Viuen fora del present i no en gaudeixen

Els individus que no són mai feliços es troben sempre immersos en les expectatives que tenen de les coses i no saben gaudir del moment present. Igualment, pot ser que visquin del passat, i per això estan força lluny de la realitat actual, cosa que els impedeix connectar amb ells mateixos. És molt difícil ser feliç amb aquesta mentalitat.

8. Tenen tendència a centrar-se en les coses que no tenen

Si evites valorar allò que tens i et centres en les coses que no tens, és possible que et costi ser feliç. Els individus que sempre són infeliços tenen tendència a pensar així i a centrar-se en aspectes materials per tal d’assolir la felicitat que, en realitat, es troba dins de les persones i no en els altres o en els objectes: les petites coses de la vida conformen la felicitat de debò.

9. És gent rancuniosa, gelosa i envejosa

La rancúnia, la gelosia i l’enveja són els defectes més habituals dels individus que són infeliços sempre. Si et compares constantment amb l’altra gent i, a sobre, sents que sovint tens aquests sentiments, cal que modifiquis el teu comportament.

  • Traducció de: 9 hábitos y costumbres de las personas crónicamente infelices

Comentaris

envia el comentari