L’A-2 es podria convertir una carretera de 10 carrils entre Igualada i Martorell

Foment vol tirar endavant la modificació abans que acabi l'estiu

Imatge de l'autovia A-2 aquest 16 de juny de 2018
Imatge de l'autovia A-2 aquest 16 de juny de 2018 | CatalunyaDiari.cat

L’autovia A-2 es podria convertir en una carretera de fins a 10 carrils d’amplada entre Igualada i Martorell. Foment té previst fer aquesta reforma de la important via catalana entre els anys 2020 —quan començarien les obres— fins al 2023. Segons informa Rac1, la Generalitat no sabia res sobre la nova reforma fins aquest dimecres, 13 de juny.

El ministeri de Foment, així mateix, ha anat per feina. En aquest context, doncs, el projecte per a la modificació de l’A-2 ja està redactat i s’espera que es tregui a exposició pública abans que acabi l’estiu d’aquest 2018.

L’A-2, una carretera amb 10 carrils d’amplada

És una de les notes que més crida l’atenció de tot plegat. La reforma que contempla Foment té com a pal de paller i base d’execució l’ampliació de carrils de la via entre Igualada i Martorell i, per la qual cosa, la carretera comptaria amb 10 carrils d’amplada.

El tram esmentat, de 35 quilòmetres entre Igualada i Martorell, passaria en alguns punts concrets a tenir dos carrils per sentit a tenir-ne tres.

Així mateix, s’inclourien també dos carrils laterals per facilitar les sortides i les incorporacions a l’autovia. Finalment i sempre segons treu a la llum el mitjà citat, en alguns punts es podria dur a terme un traçat alternatiu a l’actual.

L'A-2, al seu pas pel Bruc
L'A-2, al seu pas pel Bruc | CatalunyaDiari.cat

 

Queixes en diferents municipis

L’alcalde de Collbató, Miquel Solà, ha explicat a ‘Rac1’ que la reforma no fa res més que perjudicar una població, que ja veu com l’A-2 té tres carrils de pujada i dos de baixada que passen pel mig de la localitat.

«Davant del problema de la contaminació acústica que ja patim ara, ens plantegen murs de quatre metres d’alçària. Collbató és un poble residencial, és un poble on molta gent ha triat viure pel paisatge, i hi haurà cases que els posaran un calaix per reduir l’afectació acústica», ha comentat l’alcalde.

Una altra de les poblacions afectades, així mateix, seria el Bruc. El seu alcalde, Enric Canela, també n’ha comentat la notícia: «Ens arriba de rebot perquè un veí del municipi demana un permís d’obres (...) i a partir d’aquí ens diuen 'Baixeu un dia a parlar amb nosaltres i us explicarem el que fa el cas'. És llavors quan ens assabentem que estan treballant en el nou projecte de millora del traçat de l’autovia».


Comentaris

envia el comentari