Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Interior de l'abadia de Senan

L'Abadia de Senan reneix: Es crea un nou centre cultural i espai de creació compartit

Les obres van començar fa un any, durant el mes de setembre de 2021

Senan veu renéixer la seva abadia, reconvertida ara en un nou espai per a diferents usos culturals. Aquest estiu, el micropoble de la Conca de Barberà ha culminat el procés de transformació d'un dels edificis més emblemàtics del nucli poblacional. Ha estat un projecte participatiu, amb un treball compartit entre el veïnat i les administracions, per tal de dotar el municipi d'un nou espai multifuncional.

Les obres van començar fa un any, durant el mes de setembre de 2021. Han consistit en una remodelació integral  de l'edifici, ja que es trobava molt malmès a nivell estructural. En aquest sentit, l'any 2013 l’Ajuntament de Senan va comparar l'abadia a l’Arquebisbat de Tarragona i va passar a ser propietat municipal.

Un pressupost de 367.000 euros

La casa compta amb més de  500 metres  quadrats útils. La primera planta està destinada a la programació de diferents activitats culturals. La segona compta amb un espai de creació compartit i de treball.

Exterior de l'abadia de Senan
Imatge de l'abadia | Cedida

El projecte de remodelació ha tingut un cost de 367.000 euros. L'Ajuntament de Senan ha comptat amb fons propis però també amb el Pla d’Obres Municipals de la Generalitat. Alhora, s'ha rebut el finançament del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb una subvenció de patrimoni.