Fotografia d'un peatge de l'AP-7.

Ábalos descarta prorrogar les concessions de l'AP-7, l'AP-2 i la C-33: «Jurídicament no és possible»

El ministre de Transports recorda que «ja han estat molts anys de concessió»

Un dels debats freqüents a Catalunya és la qüestió dels peatges a les autopistes. La pugna entre les concessionàries, administracions i la voluntat de la gent s'ha anat ajornant amb el pas dels anys, ja que constantment les concessions s'han anat prorrogant. Ara, però, tot fa pensar que això s'ha acabat i, per fi, algunes de les principals carreteres de pagament catalanes passaran a ser gratuïtes peti qui peti. Concretament, serà passat l'estiu, al mes de setembre.

El ministre de Transports, José Luís Ábalos, ha descartat aquest dimecres en una entrevista a la 'SER Catalunya' la pròrroga de les concessions de l'AP-7, AP-2 i C-33, que al mes de setembre han de passar a ser gratuïtes. Les concessionàries demanen allargar els contractes per compensar les pèrdues que ha provocat la pandèmia. Segons el ministre «ja han estat moltíssims anys de concessions, a vegades allargades amb motius poc justificats» i ara no es poden allargar més.

«Jurídicament no és possible allargar aquestes concessions» perquè «els requeriments jurídics a nivell europeu no permeten allargar la pròrroga» i en tot cas «mantenir els peatges ens portaria a una nova licitació, però no a una pròrroga» de les concessions actuals, ha dit.

Segons Ábalos, el seu executiu no és procliu a aquesta pròrroga ni a noves concessions perquè ha de promoure «la igualtat al territori» i que no hi hagi «greuge territorial». «Les concessions que acaben passen a formar part de les vies d'alta capacitat de l'Estat», ha sentenciat. En tot cas ha admès que el manteniment d'aquestes vies tindrà un cost important per a l'Estat «i ens hem de plantejar com financem aquest ús».

Autopistes amb peatge a Catalunya

Actualment, a Catalunya hi ha cinc carreteres que siguin autopistes de peatge. Una vegada siguin gratuïtes l'AP-7 (la del Mediterrani, que va de la Junquera fins a Ulldecona i continua al País Valencià), l'AP2 (que ve de Fraga i passa per Lleida fins a Molins de Rei) i la C-33 (que és l'accés a Barcelona des de l'autopista AP-7, a Montmeló), només quedaran dues carreteres de pagament a casa nostra: la C-16 (que el seu itinerari és Barcelona, Terrassa, Manresa, Berga i Puigcerdà) i la C-32 (l'autopista Pau Casals, que va del Vendrell a Blanes).

Altres qüestions

El ministre Ábalos, en l'entrevista a la cadena SER, també ha comentat la campanya electoral que viu Catalunya aquests dies. Ábalos creu que la campanya sacseja tots els debats i espera que, una vegada hagin passat les eleccions, serà més fàcil reprendre el diàleg amb la resta de forces polítiques, fent referència a les relacions amb els partits independentistes.