El president de VOX, Santiago Abascal, ha tornat a reclamar aquest dimecres la necessitat de construir un «mur infranquejable» a la frontera que separa Ceuta de Marroc per combatre la immigració irregular però amb el qual «ningú es faci mal» però que no es pugui saltar, mesures legals de retorn immediat de qui entre il·legalment a Espanya i dels estrangers que, estan legalment al país, cometin delictes greus o reiterats.
«Una nació sense fronteres no és una nació i una nació amb fronteres poroses, mal defensades i mal protegides tard o d'hora deixarà de ser-ho perquè les fronteres estan per protegir la nostra seguretat, la nostra llibertat, la nostra prosperitat i la nostra identitat», ha afirmat Abascal.
L'Exèrcit, protector de les fronteres de Ceuta i Melilla
El líder de VOX també ha reivindicat que l'Exèrcit ajudi a protegir les fronteres de Ceuta i Melilla mitjançant una «presència visible al llarg de tota la tanca», i que els agents policials tinguin mitjans legals per dur a terme el seu treball amb seguretat jurídica. En aquest punt ha defensat als guàrdies civils processats per la mort d'almenys 14 immigrants que el 6 de febrer de 2014 van intentar saltar la tanca d'El Tarajal.
Les acusacions populars han demanat per a ells penes de presó que sumen entre 30 i 56 anys tant per la mort d'aquestes persones com per denegar-los auxili, mentre que la defensa i la Fiscalia han sol·licitat arcxivar la causa. És per això que ha demanat reformes legals que impedeixin que els agents estiguin «sotmesos» a una situació com aquesta per fer la seva feina, «homes que compleixen ordres» i que en aquella ocasió «van tenir la mala sort que alguns immigrants morissin».
Santiago Abascal ha denunciat que facin d'acusació «associacions pagades amb diners públics» que es paguen amb els impostos els ciutadans, inclosos els guàrdies civils processats. Per últim, i preguntat per les dades de l'enquesta electoral del CIS, Abascal ha assegurat que menysprea qualsevol treball d'aquest centre sociològic per entendre que està dirigit pel PSOE i en aquest cas, a més, haver realitzat una enquesta abans de la sentència del Suprem pel procés, el «terrorisme de carrer» registrat a Barcelona i «la profanació» de la tomba de Franco en el Valle de los Caídos.