Abidal declara de nou sobre el presumpte tràfic d’òrgans en la seva operació de fetge

Abidal afirma que no va pagar ningú pel trasplantament de fetge / Sandro Rosell diu que l'home que va insinuar el tràfic d'òrgans per telèfon és un «fabulador»

Eric Abidal, secretari tècnic i exfutbolista del Barça, sortint de la Ciutat de la Justícia després de declarar, el 22-11-19
Eric Abidal sortint de la Ciutat de la Justícia després de declarar | ACN

El secretari tècnic del FC Barcelona, Eric Abidal, ha assegurat aquest divendres davant la jutgessa que ell no va pagar al seu cosí perquè aquest li donés part del seu fetge l'any 2012, i que realment Gerard Armand és parent seu. Abidal ha declarat com a investigat al jutjat d'instrucció número 27 de Barcelona, que investiga el trasplantament suposadament irregular. També ha declarat com a investigat l'expresident del club, Sandro Rosell, que ha assegurat que el que li va dir per telèfon un exempleat era totalment inventat.

En sortir de la seva declaració, Abidal no ha volgut parlar amb els mitjans, però el seu advocat, Carles Monguilod, ha explicat que ha reiterat que el donant de fetge efectivament és el seu cosí i que ni ell ni ningú va pagar-li res per la donació de l'òrgan. Abidal ha respost totes les preguntes de les parts i ha refermat que tot el procediment pel trasplantament es va fer seguint la legalitat. El lletrat del secretari tècnic del Barça ha explicat que Abidal es troba bé i «tranquil».

Armand confirma que no va cobrar res per l'operació

Sobre les declaracions del cosí al digital 'El Confidencial', on diu potser algú va lucrar-se amb la seva donació, Monguilod ha assegurat que Gerard Armand no va explicar res al jutjat que semblés estrany, i la seva declaració difereix força del que ha dit a la premsa. Cap part ha preguntat a Abidal sobre aquestes declaracions, on Armand deixa clar que són cosins, que ell no ha cobrat res d'Abidal i que segueix tenint la mateixa feina i el mateix cotxe, i a més està en un llistat de morosos. Sí que admet que Abidal va pagar un viatge a tota la família, però assegura que des de fa mesos no parla amb el seu cosí, amb qui està dolgut per la reacció a la polèmica.

Monguilod també ha explicat que l'extreballador del club que va dir per telèfon a Sandro Rosell que havien pagat pel fetge d'Abidal, Juanjo Castillo, ha assegurat al jutjat que ell habitualment feia bromes i exagerava, i en aquell cas va «inventar-se» el possible trasplantament il·legal en una conversa «frívola» i «distesa». De fet, ha dit al jutge que ell no sabia res del trasplantament.

Gerard Armand, cosí d'Eric Abidal, sortint de la Ciutat de la Justícia amb el seu advocat, el 8-11-19
Gerard Armand, cosí d'Eric Abidal, sortint de la Ciutat de la Justícia amb el seu advocat | Catalunya Diari

Investigaran si realment són cosins

Abidal ha aportat al jutjat els milers de documents sobre el procés de trasplantament i el jutjat està a l'espera que el forense faci el seu informe sobre l'exploració que el cosí d'Abidal es va fer fa unes setmanes a l'Hospital Vall d'Hebron per confirmar si tots dos implicats són cosins i si al donant realment li van treure un tros de fetge.

Per la seva banda, l'advocat de Rosell, Pau Molins, ha explicat que el seu client ha dit a la magistrada que no recordava la conversa, del 2017, però que era privada i que l'única persona que va parlar d'una suposada compra d'un fetge era l'altre interlocutor, Juanjo Castillo, a qui s'estima «molt», però «és una mica bruto» i «fabulador». Sandro «va callar i no va fer-li cas». Molins ha estat molt contundent i creu que el cas no hauria d'haver arribat fins aquí, ja que inicialment ja es va arxivar, i la fiscalia va demanar reobrir-lo quan la informació va sortir als mitjans i Rosell ja estava empresonat preventivament per un cas de frau fiscal.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari