IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

⛪ El Papa Francesc es mostra a favor d'aprovar lleis que reconeguin el matrimoni entre parelles homosexuals

Uns 7.000 abonats, sense subministrament elèctric a Barcelona

Endesa ha explicat que no es tracta de cap avaria, sinó d'accions de protesta dels treballadors de l'empresa subcontractada Elecnor, que han convocat una vaga per aquest dilluns

Almenys 7.000 usuaris de Barcelona estan patint talls en el subministrament elèctric aquest dilluns
Almenys 7.000 usuaris de Barcelona estan patint talls en el subministrament elèctric aquest dilluns | CatalunyaDiari.cat

En aquests moments, nombrosos usuaris del nord i l'est de la ciutat de Barcelona estan patint tall de subministrament elèctric. Segons 'Betevé', Endesa té constància d'un total de 23 incidències simultànies, que han deixat al voltant de 7.000 persones sense llum. 

Ara bé, la companyia assegura que no s'ha produït cap avaria, sinó que els problemes es deuen al fet que alguns treballadors de l'empresa Elecnor estan sabotejant les instal·lacions, en el marc de la vaga que els treballadors de l'empresa subcontractada han convocat per aquest dilluns. 

Endesa ha anunciat que denunciarà els fets davant dels Mossos d'Esquadra. De fet, segons el mitjà citat, no és la primera vegada que són víctimes d'un sabotatge d'aquestes característiques. 

Quins barris afecta?

Les incidències afecten especialment barris del nord de Barcelona, com el Carmel, el Guinardó o Vallcarca. Però també hi ha problemes en barris de l'est de la ciutat, com el de Sant Martí. Al barri del Carmel la manca d'electricitat ha començat a les sis del matí i ha afectat semàfors, comerços i el Centre Cívic.

Segons Endesa, els operaris d'Elecnor tenen les claus, els permisos i les eines per poder accedir a aquests centres de transformació i els assenyala com els encarregats de resoldre les avaries que es produeixen. Per això els demana que compleixin els serveis mínims, mentre intenta que altres empreses subcontractades participin en arreglar les incidències. 

700 transportistes protesten amb una marxa lenta pel centre

Centenars de transportistes s'han reunit al centre de Barcelona per protestar contra les dificultats per operar al Port, on han de suportar «llargues cues», el mal estat en què els arriben els contenidors i la precarietat del sector. Després de cinc dies de mobilitzacions a l'interior del recinte, els transportistes van decidir que aquest dilluns traslladarien les seves reivindicacions al centre de la ciutat, amb una marxa que ha començat al mateix Port i ha de continuar per Passeig Colom i la Via Laietana.

Els camioners, que es mouen només amb les cabines tractores, completaran el recorregut enfilant el carrer Aragó fins al carrer Tarragona, per baixar fins a Plaça Espanya i de nou cap al Port, en una mobilització que es pot allargar fins a les tres de la tarda.


Comentaris

envia el comentari