L'acusat de violació ha estat absolt gràcies a que la seva filla ha renunciat a declarar.

Absolt un home acusat de violar la seva filla de dotze anys

L'acusació ha fet un gir total perquè la jove va renunciar a seguir incriminant el seu pare

Gir de 180 graus en el judici que acusava un home d'haver agredit sexualment la seva filla.  L'acusat, denunciat per la mateixa víctima fa cinc anys, s'enfrontava a una pena de deu anys de presó, al pagament d'una indemnització de 6.000 euros i a una ordre d'allunyament que li prohibia comunicar-se ni apropar-se a la jove a menys de 500 metres durant 17 anys.

La jove es va acollir al dret de no declarar

Durant el judici que es va celebrar fa unes setmanes a la Secció Segona de l'Audiència Provincial de Tarragona, la jove es va acollir al seu dret a no declarar i va refusar  contestar cap pregunta i continuar incriminant el seu pare.  Davant d'aquesta situació, i malgrat les declaracions de la resta de testimonis indirectes, els magistrats han absolt l'home.

La sentència prova el fet que la denunciant, que en el moment de l'agressió tenia tan sols dotze anys, és filla d'una parella divorciada, i que en aquell moment, l'any 2014,ella i una amiga es trobaven al domicili del pare, des d'on es disposaven a sortir de festa. En acomiadar-se del pare, aquest els va tocar el cul a les dues. 

Audiència Provincial de Tarragona
La víctima es va acollir al dret de no declarar contra el seu familiar directe. | ACN

 

La jove no vol parlar-ne, per a ella «ja està perdonat»

Però  malgrat la denúncia, que va interposar poc després de l'agressió, durant el judici la jove va acollir-se al seu dret a no declarar contra un familiar directe i va guardar silenci,  per la qual cosa ni tan sols va ser possible llegir la seva declaració en fase d'instrucció.  Per aquest motiu, els jutges no van poder conèixer el testimoni directe de la presumpta víctima sobre el que realment va succeir.

A falta el testimoni principal,  la resta de testimonis i pèrits no són suficients per incriminar l'home,  tan sols són de referència. En aquest sentit, la mare de la denunciant va reconèixer que  sabia poc del que va passar, ja que la noia no volia gairebé parlar de la qüestió, i  va assegurar que li havia dit que «per mi està perdonat i ja està».

Els magistrats recorden que els representants legals de l'amiga de la denunciant no van presentar cap denúncia  sobre els fets pels quals s'ha dut a terme l'acusació, tot i que inicialment no va ser el Ministeri Públic sinó el mateix jutge que va actuar d'ofici. Amb tot, la jove, en ser qüestionada per la Fiscalia,  va assegurar rotundament que «no hauria denunciat».