YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El Govern aclareix si el tancament de la Cerdanya i el Ripollès continuarà o no

La mitjanit del 6 de gener, a la Cerdanya i el Ripollès deixarà d'aplicar-se el confinament comarcal

Un mosso d'esquadra a l'entrada de Ripoll aturant vehicle per vehicle i amb una cua davant
Un dels controls als accessos al Ripollès i la Cerdanya durant el confinament comarcal dels darrers dies. | Cedida

L'anunci de noves mesures contra la covid-19 a tot Catalunya, que a escala de mobilitat inclouen el confinament municipal durant deu dies, ha tingut una conseqüència directa sobre la situació vigent, des del 23 de desembre, al Ripollès i la Cerdanya. El confinament comarcal i les mesures accessòries que es van aplicar en aquestes dues comarques pirinenques desapareixeran a les 00.00 hores del proper dijous, 7 de gener. D'aquesta manera, tant a la Cerdanya com al Ripollès regiran les restriccions anunciades aquest dilluns per a tot el territori de Catalunya.

El proper dimecres, 6 de gener, coincidint amb la diada de Reis, serà el darrer en què la Cerdanya i el Ripollès estaran sotmesos a les mesures especials que s'hi van aplicar el passat 23 de desembre.

Els indicadors de la malaltia, encara disparats tant a la Cerdanya com al Ripollès

El fet que les mesures particulars de les dues comarques decaiguin aquest dijous no significa que s'hagi produït una millora en aquestes dues comarques senzillament es tracta d'una homogeneïtzació de les mesures restrictives a totes les zones del país. De fet, les darreres dades no són gens optimistes —enlloc, però tampoc a la Cerdanya i al Ripollès. El risc de rebrot a la Cerdanya torna a pujar a 2.189, amb un augment de 447 punts en l'últim dia. Pel que fa al Ripollès, aquest indicador ha pujat a 1.521 (+48). Les dues comarques es troben confinades perimetralment des del 23 de desembre. Pel que fa a la velocitat de contagi, mentre a la Cerdanya ha pujat gairebé dues dècimes fins al 0,95, al Ripollès l'Rt ha crescut d'1,01 a 1,09.

Un indicador preocupant és la taxa de confirmats per PCR o test d'antigen (TA), que se situa en 1.039 a la Cerdanya i en 665 al Ripollès, segons les últimes dades de Salut. La incidència a 14 dies se situa en 2.307 a la Cerdanya i 1.397 al Ripollès. A les dues comarques va començar la vacunació el passat dimecres: quatre casos a la Cerdanya i 76 al Ripollès.

Quinze dies de mesures a les dues comarques

Amb el decaïment de les mesures restrictives de la Cerdanya i el Ripollès, acaben quinze dies de festes nadalenques especialment dures en aquestes dues comarques de Catalunya. El vespre del 22 de desembre, gairebé de forma sorpresiva, el Govern convocava una roda de premsa per anunciar les mesures que es van aplicar a les comarques de la Cerdanya i el Ripollès.

A la zona, l'anunci sobtat per a aquestes dues comarques, va generar una onada d'indignació. Centenars de comerços veien com perdien la campanya comercial de Nadal, la més potent a la zona; i milers de bars i restaurants eren obligats a tancar amb les neveres plenes quan faltava ben poc per a una de les èpoques més concorregudes en aquests establiments. Ara, les dificultats seguiran però no amb unes mesures particularitzades per a aquestes dues comarques, sinó en el marc de les restriccions anunciades per Salut per a tot Catalunya a partir del proper dijous.


Comentaris

envia el comentari