L'Acampada Jove es queda a Montblanc

El 2020 es commemorarà la 25a edició del festival i la capital de la Conca de Barberà l'acollirà per 12a vegada

La darrera nit de l'Acampada Jove 2019, en imatges
La darrera nit de l'Acampada Jove 2019, en imatges | Josep

El futur de l'Acampada Jove ja no és una incògnita. Segons fonts consultades per TarragonaDigital, en les últimes setmanes l'Ajuntament de Montblanc i l'organització del festival han arribat a un acord per renovar el conveni que permetrà desenvolupar l'esdeveniment durant 4 anys més a la capital de la Conca de Barberà. De fet, per demà dijous 26 de setembre al migdia hi ha prevista una roda de premsa en la qual es donaran a conèixer alguns detalls de la rúbrica de l'entesa per part del consistori montblanquí i el Jovent Republicà.

Fins fa pocs dies, l'emplaçament de l'Acampada Jove en les properes edicions era incert, ja que el conveni que unia el festival amb Montblanc va finalitzar el passat mes de juliol. L’acord es va signar el 2016 i contemplava que el municipi acolliria el festival fins al 2019. En aquest cas, tot i que la vila ducal és un municipi que ofereix moltes garanties a l'hora d'organitzar l'esdeveniment, «són molts els pobles que volen acollir l'Acampada i l'organització ha de tenir la responsabilitat d'analitzar totes les ofertes» afirmen des de les JERC.

Per la seva banda, Josep Andreu, el batlle de Montblanc, en campanya electoral va evidenciar l'interès que tenia l'actual equip de govern per seguir acollint l'Acampada i va assegurar que «si guanyava les eleccions, la setmana següent cridaria als del Jovent per renovar el conveni». Sembla que 100 dies més tard, després d'analitzar la viabilitat de les diverses propostes municipals d'arreu de Catalunya, la voluntat d'Andreu s'ha imposat. 

25è aniversari de l'Acampada Jove

L'Acampada Jove de 2020 commemorarà els 25 anys del festival i farà 12 vegades que Montblanc acull la proposta. Les 9 primeres edicions es van fer a Arbúcies i després 4 anys a Sant Celoni. Segons l'organització, «serà una celebració ben especial» i ja es treballa amb diverses activitats per poder celebrar l'efemèride. De fet, dies després de la 24a edició que va aplegar 27.000 joves, ja es van posar a la venda les primeres entrades de l'any vinent a un preu reduït de 30 euros.


Comentaris

envia el comentari