Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un cotxe intentant entrar al Parc Natural del Montseny.

Tanquen tots els accessos amb vehicle privat al Parc Natural del Montseny

La restriccions fan caure notablement el nombre de persones interessades en visitar la zona
Un cotxe intentant entrar al Parc Natural del Montseny.
Un cotxe intentant entrar al Parc Natural del Montseny aquest dissabte. | ACN

Totes les vies per accedir en vehicle privat al Parc del Montseny han quedat tancades a mig matí d'aquest dissabte, 24 d'octubre, després que s'hagin omplert els aparcaments oficials. En el primer dia de restriccions per evitar les aglomeracions de les últimes setmanes, els responsables del parc han constatat que les limitacions han fet caure notablement l'interès dels visitants. «Es respira molta tranquil·litat en comparació a diumenge passat», ha assegurat a primera hora el director del Parc Natural, Lluís Martínez Ujaldon. Ujaldón ha celebrat el canvi de tendència, tot recordant que la zona estava «totalment desbordada». «Era necessari prendre una decisió radical», ha subratllat.

Al voltant de les 9.45h, els Mossos d'Esquadra, els Agents Rurals i les policies locals han tallat la majoria de vies. L'excepció ha estat l'accés des de Fogars de Montclús, passant per Santa Fe del Montseny, el qual s'ha mantingut obert més estona perquè que els aparcaments habilitats en aquest tram s'han omplert de forma més lenta. Amb tot, prop de les 12 h també s'hi ha restringit el pas. En tots els casos, només s'ha permès la circulació en vehicle privat dels residents a la zona o bé de persones allotjades als hotels i cases rurals. Amb les carreteres tancades, els visitants que no han estat a temps d'accedir amb vehicle privat han hagut d'entrar caminant, en bicicleta o utilitzant els busos llançadora.

Menys gent que les darreres setmanes

Indistintament dels accessos tancats, la direcció del Parc ha assegurat que el volum de gent que aquest dissabte pretenia entrar-hi ha estat molt menor que les últimes setmanes. «Sembla que la gent ha entès les restriccions de vehicles als aparcaments i molts s'ho han pensat dues vegades abans de venir», ha celebrat a primera hora del matí el director del Parc Natural, Lluís Martínez Ujaldon. Els responsables del Parc del Montseny han recordat que dins l'espai natural hi ha poc més d'un miler de places d'aparcament habilitat. En aquest sentit, la decisió del Procicat de tancar els accessos un cop s'arribés al 75% d'ocupació d'aquests espais pretenia evitar el «col·lapse» de la zona, ja que les últimes setmanes s'havien acumulat milers de vehicles als vorals de les carreteres i també a l'entrada de finques privades. Una situació que impedia el pas de vehicles d'emergència en cas d'una urgència.

Ujaldón ha definit la restricció posada en marxa aquest cap de setmana com un «revulsiu». «És tot un punt d'inflexió, perquè la situació que vivíem fins ara era del tot insostenible», ha afegit, tot assegurant que el personal del parc no donava a l'abast per regular la circulació de visitants. La direcció del parc ha recordat que del 12 d'octubre a l'1 de novembre és l'època de més esplendor dels boscos i més allau de visitants, però ha lamentat que enguany s'ha viscut un fenomen que ha dut l'espai a l'«extrem».