Imatge de la C-12, al punt de l'accident

Tarragona tanca el mes de juliol amb cinc víctimes mortals més a les carreteres

Amb el que portem d'any, 29 persones han perdut la vida a les carreteres tarragonines, el mateix nombre de víctimes que l'any passat durant el mateix període

De l'1 de gener fins al 31 de juliol de 2019, un total de 98 persones han mort en 91 accidents mortals a les carreteres catalanes, 29 de les quals són víctimes a les carreteres de la demarcació de Tarragona. Només durant 31 dies del mes de juliol, han sigut cinc les persones que han perdut la vida en un accident de trànsit a les carreteres tarragonines. Si comparem aquesta xifra amb la de l'any anterior, fins al mes de juliol de 2018 també hi va haver 29 víctimes a la demarcació de Tarragona.

Pel que fa a la xifra global catalana, cal destacar que ha minvat considerablement, de l'1 de gener al 31 de juliol de 2018, 115 persones van perdre la vida en accidents de trànsit a Catalunya, 17 persones menys que durant el mateix període d'aquest any. 

Els caps de setmana segueix sent els dies de més sinistralitat a les carreteres

Des del Servei Català de Trànsit adverteixen que no s'ha d'abaixar la guàrdia, sobretot durant els caps de setmana, que és quan es produeixen més de la meitat dels accidents. De fet, cal destacar que, des del divendres, 26 de juliol, a les 15.00 hores fins al diumenge, 28 de juliol, a les 24.00 hores 5 persones van morir en accidents de trànsit en vies interurbanes. Es tracta del segon cap de setmana amb més sinistralitat mortal de l'any a Catalunya. El cap de setmana amb més víctimes a les carretes va ser el del 22 al 24 de març amb 7 persones mortes. 

Cap de setmana negre amb tres víctimes mortals a Tarragona

Fa només cinc dies, el cap de setmana passat, un pare i una filla, de 30 i 3 anys, van perdre la vida en un accident mortal a la C-12, al seu pas per Xerta. La causa de l'accident va ser un avançament, no reglamentari, en un revol de poca visibilitat per part del cotxe on hi havia les dues víctimes.El turisme va ocupar el carril contrari  i, quan va intentar rectificar perquè venia un altre vehicle, va perdre el control i va derrapar lateralment fins que va xocar frontalment contra una furgoneta. 

A causa de l'accident, el copilot del vehicle  on viatjaven les dues víctimes mortals va resultar ferit crític i, després de ser traslladat a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, va perdre la vida. Aquest accident, més els dos accidents mortals del mateix cap de setmana al Maresme i al Vallès, la xifra de defuncions a les carreteres catalanes va ascendir fins a 98. 

Imatge dels vehicles accidentats a l'AP-7 a Constantí.
Imatge dels vehicles accidentats a l'AP-7 a Constantí. | Cedida
 

 

Més motoristes morts aquest any respecte a l'any passat 

D'altra banda, el Servei Català de Trànsit (STC) també adverteix que gairebé el 40% són víctimes de col·lectius vulnerables. En aquest context, cal destacar que el nombre de motoristes morts supera el de l'any passat, ja que, fins al juliol d'aquest any hi ha hagut 29 motoristes morts, mentre que fins al juliol del 2018 n'hi va haver 26.

És per aquest motiu que l'STC demana extremar la prudència perquè, durant els mesos de bon temps, augmenta la circulació dels vehicles de dues rodesDurant el mes de juliol, un motorista va perdre la vida a la C-31B, a Vila-seca, en xocar contra una ambulància de transport sanitari. 

L'última víctima mortal a les carreteres tarragonines, durant el mes de juliol, va ser una persona de nacionalitat francesa que va perdre la vida en un accident a l'AP-7 a l'altura de Constantí. Els fets van passar el passat 10 de juliol a la tarda quan dos cotxes van patir un fort xoc.