▶️ DIRECTE 10:00h:

El govern explica com seran els ajuts a les empreses, autònoms i treballadors afectats per ERTO's.

Una parella s'acomiada a l'hospital abans de perdre la vida per la Covid-19

Margaret i Derek Firth, tots dos de 91 anys, feia 70 anys que estaven casats

Una persona agafa una mà d'una altra al llit d'un hospital
Una parella s'acomiada a l'hospital abans de perdre la vida per la Covid-19 | Catalunya Diari

La pandèmia del Coronavirus ens ha deixat milers d'històries dramàtiques que posen de manifest tot el patiment que ha provocat la crisi sanitària al llarg d'aquest últim any. Algunes famílies han quedat completament destrossades per culpa del virus, que ha atacat sense pietat als nostres majors: als patriarques i les matriarques de milers de famílies a tot el món.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Per si no fos suficient dolor, molts d'aquests comiats han estat envoltats d'un ambient desolador i d'unes condicions molt poc humanes, ja que els protocols sanitaris per frenar l'avanç de la pandèmia han tingut com a resultat que moltes persones morin soles als hospitals, sense poder acomiadar-se dels seus éssers estimats.

No obstant això, entre tanta història tràgica, també hi ha moments emotius que han commocionat el món sencer, com és el cas d'una parella d'avis britànics que va tenir l'oportunitat d'acomiadar-se a l'hospital abans de morir.

La parella d'ancians que s'acomiada a l'hospital abans de morir de Covid-19

Margaret i Derek Firth, tots dos de 91 anys, eren naturals de la localitat de Partington i feia 70 anys que estaven casats. El matrimoni d'ancians va poder acomiadar-se a l'hospital tres dies abans de morir tots dos a conseqüència del Coronavirus a l'Hospital general de Trafford, Manchester, Regne Unit.

Els sanitaris els hi van oferir a la gent gran l'oportunitat de trobar-se abans del tràgic desenllaç i la fotografia de tots dos agafats de la mà a l'hospital ja s'ha fet viral arreu del món. «On has estat?», li va preguntar Margaret al seu marit quan el va veure, segons ha revelat la mateixa filla de la parella, Barbara Smith, al diari local que va publicar l'última fotografia del matrimoni d'ancians.

Margaret and Derek Firth, both 91, died in Trafford General within days of each other last week. This is an extraordinarily moving picture.

Publicado por Manchester Evening News en Lunes, 8 de febrero de 2021

Tot i que va ser una trobada molt dolorosa i trista, palpable per les llàgrimes que queien per la cara de tots dos ancians, la filla de la parella considera que era extremadament necessari que els seus pares s'acomiadessin i s'ha mostrat molt agraïda amb el personal sanitari.

Barbara Smith, de 50 anys, ha volgut agrair públicament l'actitud i el paper dels sanitaris i el personal de Sistema Nacional de Salut britànic (NHS) en la seva lluita contra el virus, i la possibilitat que li van donar als seus pares, i a altres pacients, de trobar-se abans de morir.

La parella feia 70 anys de matrimoni i van acomiadar-se tres dies abans de morir

El retrobament entre Margaret i Derek Firth a l'hospital no va ser una tasca fàcil per als sanitaris de l'hospital, ja que en un inici la gent gran fins i tot estaven en centres diferents. Tots dos ancians van ingressar a l'hospital per diferents causes, però van acabar contagiant-se de Coronavirus.

La dona va ser la primera a ser ingressada, originalment al centre de Wythenshawe, però més tard va ser transferida a l'hospital de Trafford, on els sanitaris van dibuixar el pitjor dels escenaris. Després de detectar que Margaret patia Covid, els metges van començar a témer per la seva vida i van decidir programar la trobada amb el seu marit que, en aquell temps, ja havia ingressat a l'hospital de Wythenshaw per una patologia diferent i no de Coronavirus.

Llavors, el personal sanitari va acabar traslladant a Derek a l'hospital de Trafford perquè es reunís amb la seva dona, ja molt delicada de salut. Tot i les previsions mèdiques, el primer a morir va ser l'ancià, que va morir també contagiat de Coronavirus tres dies després de l'emotiva trobada amb la seva dona.

No obstant això, després de 70 anys de matrimoni, la parella ha deixat aquest món pràcticament al mateix temps, ja que Margaret tan sols trigaria tres dies a morir a conseqüència de les complicacions sofertes pel Coronavirus.


Comentaris

envia el comentari