Dàmaris Gelabert actua al XXI Rústic Festival Familiar, al poble deshabitat de Castelló

El poble d'origen medieval, situat al terme de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, cobra vida en ocasions com aquesta

El poble d'origen medieval de Castelló,  un dels nuclis deshabitats del municipi de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, abandonat a la dècada dels 50, cobra vida diverses vegades cada any gràcies a l'Associació Masia de Castelló, que des de 1997 hi realitza tasques de manteniment i rehabilitació que hi estan revifant la flama. Una d'aquestes ocasions és amb la celebració del Rústic Festival Familiar, un festival adreçat a un pÚblic familiar que compta amb espectacles infantils i de carrer, tallers, trobades d'acordionistes i actuacions musicals, i que enguany se celebra aquest dissabte 10 d'agost.

Dàmaris Gelabert, l'atracció principal d'aquesta 21a edició

Les activitats començaran a les cinc de la tarda i s'allargaran fins ben entrada la matinada.  A aquella mateixa hora, per als més petits, hi haurà jocs tradicionals, tallers i un espectacle de circ a càrrec de Mortelo & Manzani, i com a atracció principal, a les sis de la tarda, el concert de la pedagoga i musicoterapeuta Dàmaris Gelabert,  que ha escrit més de 200 cançons infantils i ha publicat 16 discos i 2 DVD amb el seu propi segell musical. 

També durant la tarda, com en l'edició anterior, en què es va estrenar, s'oferiran diverses activitats  en una de les cases rehabilitades sota el títol «Explora les emocions: coaching lúdic, mindfulness, meditació infantil i per a adults». A més, hi haurà una zona de cocteleria i parades de menjar,  perquè qui vulgui pugui berenar o sopar, amb receptes com creps, croquetes, pa amb tomàquet, pizzes al forn de llenya o clotxa, el menjar tradicional de les Terres de l'Ebre.

L'Associació Masia de Castelló rehabilita i manté el poble deshabitat de Castelló des del 1997.
L'Associació Masia de Castelló rehabilita i manté el poble deshabitat de Castelló des del 1997. | Cedida

 

Nit de concerts amb Marcel Lázara i Júlia Arrey, Julivert i Segona Mà

A partir de les vuit del vespre,  la zona central del poble, on hi ha situat l'escenari, acollirà diversos concerts. El primer, a càrrec de l'excepcional parella musical formada per Marcel Làzara, excantant i guitarrista de Txarango, i Júlia Arrey, a les vuit. Més tard, a les deu del vespre, serà el torn de les cançons populars i de taverna dels Julivert, i a dos quarts de dotze, actuaran els Segona Mà. Finalment, tancarà la cita el DJ OGT.

Les entrades per al Rústic costen 10 euros per als adults i 5 per als infants de 4 a 10 anys si es compren de manera anticipada a la pàgina web de l'Associació Masia Castelló. Els preus a taquilla són de 12 euros i 6 euros, respectivament. Els adults també tenen l’opció de comprar l’entrada nocturna, a partir de les 22.00 hores, per 5 euros.

El 9 d'agost, la XVII Trobada d'Acordionistes

El divendres 9 d’agost, un dia abans del XXI Rústic Festival, la Masia de Castelló serà l’escenari de la XVII Trobada d'Acordionistes, que se solia celebrar el mateix dia que el festival dins la seva programació. A partir de les deu de la nit, hi participarà el grup d’acordionistes local Catukra, els Amics Acordionistes,  el grup de cançó tradicional Karregades de romanços i La Viu-Viu. La Trobada finalitzarà amb la música de la cantautora Júlia Bobb & Pot.

Imatge de l'edició del 2017 de la Rústic Festa. | Cedida

 

El preu de l’entrada és de 6 euros, però per als adults hi ha un abonament, que inclou l’entrada al Rústic Festival Familiar i a la XVII Trobada d’Acordionistes per 14 euros. Els diners recaptats amb les entrades per a la Trobada d’Acordionistes es destinaran a la rehabilitació de la casa de Cal Santo de Castelló, així com les del Rústic per a la reconstrucció de tot el poble.