Arriba la Festa Major d'Hivern 2019 de Constantí

La festa, en honor a Sant Sebastià, realitzarà diversos actes fins al pròxim 10 de febrer

La Festa Major d'Hivern de Constantí, en honor a Sant Sebastià, torna un any més al municipi carregat d'activitats per a tots els habitants, tant petits com grans. Des del passat 13 de gener, la vila tarragonina ja ha realitzat diversos actes, els quals finalitzaran el diumenge 10 de febrer. Això sí, des del 18 de gener fins al dia 20, dia de Sant Sebastià, és on es concentren la major part d'activitats de la festa. 

Tret de sortida a la Festa Major d'Hivern

La Corranda i els Grallers de Constantí anunciaran  l'arribada de la Festa Major d'Hivern aquest divendres 18 de gener amb una cercavila, la qual portarà a tots els assistents fins al Pavelló Poliesportiu on es realitzarà el pregó de la festa. Aquest any, anirà a càrrec del Sr. Ángel L. Miguel Rodríguez, director de l'Institut Pere Martell i reconegut per la Generalitat de Catalunya amb el Premi del Consell Català de Formació Professional.

En finalitzar el pregó, s'entregaran els premis i distincions honorífiques 2018, a més dels premis del 3r concurs d'Aparadors Nadalencs, els del 1r Concurs de Guarniment Nadalenc de Balcons, així com els Premis del Concurs Fotogràfic Instagram de Nadal. Per acabar el primer dia de la Festa Major,  a les 21.30 hores es realitzarà un Sopar de motxilla i, tot seguit, l'Orquestra Atalaia amenitzarà la vetllada al Pavelló Poliesportiu.

Joan Rovira tocarà al Concert Jove de la Festa Major d'Hivern de Constantí | Web Joan Rovira

 

Joan Rovira i U-Rock, a Constantí

La jornada matinal de la Festa Major del dissabte estarà marcada pel Festival de Gimnàstica Estètica al Pavelló Poliesportiu. A la tarda, al Sindicat Agrícola, tindrà lloc el campionat de botifarra, així com, al Pavelló hi haurà l'espectacle d'animació Infantil amb Disco Pinky, a partir de les 17.30 hores.

A dos quarts de sis de la tarda, a la plaça de les Escoles Velles, hi haurà la primera  Trobada de Colles de Diables Infantils de la Comarca del Tarragonès i, a les set de la tarda, començarà el Correfoc, que sortirà des de la plaça i passarà per l'avinguda onze de setembre, per acabar a la plaça de la Generalitat. 

Des de les 18 fins a les 20 hores del dissabte, al Pavelló Poliesportiu es realitzarà un  programa especial en directe de Constantí Ràdio, per celebrar el vintè aniversari de les primeres emissions amb continguts i convidats que recordaran tots aquests anys de vida de l'emissora.

La nit del dissabte hi haurà el  Concert Jove al Pavelló Poliesportiu de Constantí. L'acte, emmarcat en la celebració dels 20 anys de Constantí Ràdio, comptarà amb les actuacions musicals de Joan Rovira, a les 23.30 hores, i del  grup U-Rock a l'1 de la matinada. Per finalitzar la nit jove, el Dj Carles Navarro posarà música a partir de les 3 hores.

El dissabte a la tarda es farà la primera trobada de Colles de Diables Infantils del Tarragonès | Facebook / Ball de Diables de Constantí

 

Sardanes, Seguici Popular i concert per Sant Sebastià

El dia de Sant Sebastià, el 20 de gener, Constantí es despertarà amb les matinades dels Grallers i La Corranda. A les 11.50 hores, davant de l'Ajuntament, es concentraran les autoritats del municipi i  començarà el Seguici Popular fins al Pavelló Poliesportiu.  En aquest, hi participaran el Ball de Pastorets, Ball del Patatuf i Ball de Cavallets; el Ball Petit de Constantí i Ball de Nans de l'Esbart Dansaire; i la Cobla Reus Jove. Tot seguit, es farà el solemne ofici en Honor al Sant, on hi haurà la tradicional benedicció de coques. 

A la sortida de la benedicció, hi haurà una ballada de lluïment de tots els elements del Seguici i es pujarà fins a la Casa de la Vila, lloc on la Cobla Reus Jove tocarà sardanes i es farà un vermut popular.

Per finalitzar els actes de la Festa Major d'Hivern, al Pavelló Poliesportiu es farà un Concert i Ball de Festa Major amb l'Orquestra La Chatta, a les sis de la tarda.