Aquest diumenge 7 d’abril el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona proposa la penúltima activitat del programa familiar ‘Vine al Museu en família! Pots fer una gran descoberta’. En aquesta ocasió, a la jornada ‘Viatja a Tàrraco’ es podrà conèixer el que va ser i què va significar la ciutat de Tàrraco.
El programa va ser creat per tal d’aproximar a les famílies al passat i experimentar de primera mà com eren i com vivien els habitants de Tàrraco a través de les peces conservades al museu i en els diferents centres que aquest gestiona. Amb ‘Viatja a Tàrraco’ pares i fills podran convertir-se en exploradors i descobrir, a través dels àmbits de l’exposició TARRACO/MNAT, com era la ciutat tarragonina al segle II dC.
[predef]tarragona-digital-84[/predef]
L’activitat es realitzarà al Tinglado 4 del Moll de Costa de Tarragona i s’iniciarà a les 11.00 hores amb una durada aproximada de dues hores. El preu serà de 5 euros per persona i cal fer reserva prèvia trucant al telèfon 977 25 15 15 o enviant un correu electrònic a mnat@gencat.cat.
Què va suposar Tàrraco?
Tàrraco va ser un punt molt important a Hispània. El seu origen es remunta a l'arribada dels exèrcits de l'Imperi Romà en el segle III aC, quan aquest lluitava contra les tropes dels cartaginesos. Els soldats van desembarcar a Empúries i posteriorment es van traslladar al sud amb la finalitat de controlar les terres de l'Ebre.
Amb tota probabilitat, Tàrraco va ser en els seus inicis un campament militar que va adquirir importància gradualment, gràcies a la seva ubicació estratègica. La immigració i el comerç van contribuir al ràpid desenvolupament econòmic. En el decurs del segle I aC, la població del territori va créixer exponencialment, atreta per les muralles romanes i el port.
En l'actualitat, el conjunt arqueològic és Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, i per aquest motiu la seva conservació és d'una importància cabdal.