jordi-paris-museu-valls

El Museu de Valls complementa amb més activitats l'exposició sobre Vicente Rodes

El diumenge 7 d’abril, a les 12 del migdia, es durà a terme una visita guiada a l’exposició, a càrrec de Jordi París, director del Museu

Des del passat 23 de febrer, el Museu de Valls acull l’exposició 'Vicente Rodes Aries: L’estudi del natural. De l’Acadèmia al Romanticisme', produïda juntament amb el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana. Es podrà visitar fins al 28 d’abril.

A més, a partir d’aquesta setmana, es duran a terme activitats complementàries a l’exposició. Per començar, el dissabte 23 de març, a les 18.00 h, tindrà lloc la conferència 'La moda a l’època romàntica (1820-1860)', a càrrec de Sílvia Rosés, especialista en moda.

El dimecres 27 de març a les 19.30 h hi haurà una master class sobre la tècnica del pastel. El dimecres 3 d’abril, a les 19.30 h, Jep Martí parlarà de la biografia de l’artista a la xerrada titulada 'Vicente Rodes, un artista polièdric'. El divendres 5 d’abril, a les 20.00 h, el Museu acollirà un concert amb obres de Bach, Mozart, Brahms i Chopin, entre d’altres, a càrrec d’alumnes i professors de l’Escola de Música.

Per últim, el diumenge 7 d’abril a les 12.00 h del migdia es farà una visita guiada a l’exposició, a càrrec de Jordi París, director del Museu.

museu-valls
L'exposició es podrà visitar fins al 28 d'abril | Ajuntament de Valls / Pere Toda

 

L'exposició sobre Vicente Rodes es pot visitar fins al 28 d'abril

Aquesta mostra itinerant sobre Vicent Rodes està dedicada a un dels pintors més valorats de la primera meitat del segle XIX. Valls és l'única ciutat de Catalunya que ha acollit l'exposició amb més d'un centenar d'obres, una col·lecció que en el cas de Valls s'ha enriquit gràcies a la generositat de les diverses branques de la família Moragas. Això ha comportat que gairebé s'hagi doblat el nombre d'obres que es veuran exposades al Museu de Valls.

Tot i que Vicent Rodes Aries és un pintor que ha passat força desapercebut, en el seu moment va ser un artista molt valorat. A la primera meitat del segle XIX, l'alta burgesia barcelonina, l'aristocràcia, els militars, alts càrrecs de l'administració de l'estat, com juristes i capitans generals, van passar pels seus pinzells. 

Potser també t'interessa: