Foto del primer capítol de 'Plats Bruts' amb els actors Jordi Sànchez, Joel Joan i Santi Ibáñez.

Els 8 actors de 'Plats Bruts' que han mort (i no ho sabies)

Aquests són els actors de 'Plats Bruts' que malauradament ja no hi són

Qui no recorda 'Plats Bruts'? Ja fa més d'una vintena d'anys que es va estrenar, però continua sent un referent per a molts dels espectadors de TV3. I és que ningú podria oblidar uns personatges tan emblemàtics com el López ( o Lupe, segons la iaia Asunsión), el David, l'Emma, la Carbonell, o fins i tot el Marujito. Per això, és una 'sitcom' molt aclamada entre els catalans.

En efecte, es va estrenar el 19 d'abril de 1999 i va mantenir-se en emissió fins al 2002. Concretament, són 73 capítols els que va arribar a tenir aquesta divertida sitcom repartits en 6 temporades que van aconseguir enganxar molts dels teleespectadors de la cadena.

Malauradament, el temps passa per tothom, i aquests 20 anys i escaig que han passat des del final de l'emissió de la sitcom fina ara s'han endut pel camí alguns dels actors que van aconseguir fer d'aquesta producció una de les més entretingudes de TV3. A continuació, recordem alguns dels actors que van aparèixer a la sitcom i que desgraciadament ens han deixat durant els últims anys.

Montse Pérez (Mercedes)

La Mercedes és un d'aquells personatges que segur que els seguidors de 'Plats Bruts' recorden perfectament. Era la cap del Ramon i del López i estava al capdavant de la ràdio Bofarull.

Sens dubte, era un dels personatges més estimats pels fans de la sèrie principalment pel seu fort caràcter. I és que si hi havia alguna cosa a dir, per lletja que fos, ho deia sense cap mena d'inconvenient. 

Malauradament, l'actriu que l'encarnava, Montse Pérez, va morir el 28 d'abril de 2018, quan només tenia 61 anys. Va ser una mort gens esperada pels catalans i catalanes que va sumir els espectadors en una gran tristesa.

Foto de l'actriu Montse Pérez a 'Plats Bruts'.
Montse Pérez interpretava a la mítica Mercedes. | TV3

Carles Canut (Doctor Prim)

Un altre dels personatges a qui hem hagut de dir adeu és al Doctor Prim. El recordarem segurament per la seva afició exagerada al Barça, proclamant-se el soci número 69.

El famós metge va aparèixer en només 6 capítols, però no oblidarem el seu emblemàtic 'Visca el Barça!'. Carles Canut va morir a causa d'un càncer el 24 de setembre del 2018, amb 74 anys. 

Carles Canut de 'Plats Bruts'
Carles Canut feia de seguidor acèrrim del Barça. | TV3

Santi Ibáñez (L'arrendador)

Si fem memòria i ens n'anem al primer episodi de 'Plats Bruts', 'Tinc pis', recordarem l'arrendador del famós pis on viuen el David i el López. Aquest personatge era un home d'allò més espavilat al món dels negocis. Fins i tot va enganyar el David per aconseguir apujar-li el preu del lloguer del pis.

En definitiva, era un personatge que, tot i que només el vam poder veure en 4 capítols, donava molt de joc a la sitcom. Desgraciadament, l'actor que l'encarnava, Santi Ibáñez, va morir el 29 de desembre de 2016, amb 58 anys, a causa d'un càncer de pulmó.

Foto de l'actor Santi Ibáñez a 'Plats Bruts'.
L'actor Santi Ibáñez va morir l'any 2016. | TV3

Jesús Ferrer (Doctor Antoni Güell i Fuster)

Jesús Ferrer va interpretar el prestigiós cirurgià plàstic, el doctor Antoni Güell i Fuster i pare del David. Segurament, tots recordem el personatge per la relació que tenia amb el seu fill.

I és que el va obligar a estudiar dret, ja que no estava d'acord que el David estudiés interpretació per ser actor. Jesús Ferrer, però, va morir l'any 2011 després d'una llarga malaltia. Aquesta és una altra pèrdua que Catalunya va sentir molt. 

Foto de l'actor Jesús Ferrer a 'Plats Bruts'.
Jesús Ferrer interpretava al pare del David. | TV3

 

Enric Pous (Metge del 'seguro')

El metge del 'seguro' és un d'aquells personatges que apareixia de tant en tant, quan els protagonistes estaven malalts. Feia uns ràpids diagnòstics i gairebé ni revisava els malalts, cosa que deixava els protagonistes bocabadats.

Malauradament, l'actor que feia el seu paper va morir l'any 2000 víctima d'un càncer. Al moment de la seva mort, només tenia 58 anys i, a més a més, la sèrie encara no havia acabat. Per això, el 40 va ser un episodi dedicat especialment a ell, in memoriam.

Enric Pous de 'Plats Bruts'
Enric Pous va sortir també a 'Plats Bruts'. | TV3

Moncho (convidat especial)

L'aclamat cantant català d'ètnia gitana va fer una aparició especial a 'Plats Bruts'. A l'episodi 37, 'Tinc un somni', Moncho va aparèixer fent d'ell mateix.

En el capítol, el López havia de fer una actuació i Moncho, que era el seu teloner, l'animava just abans que comencés. El 2018, amb 78 anys, el cantant va morir, un fet que va commocionar tots els seus seguidors.

Foto del cantant Moncho amb Jordi Sànchez a 'Plats Bruts'.
El cantant Moncho també va aparèixer a la ficció més recordada de TV3. | TV3

 

Núria Feliu (convidada especial)

Com Moncho, Núria Feliu també va fer una aparició especial a 'Plats Bruts'. A la sitcom, l'actriu i cantant també feia d'ella mateixa. En el seu cas, va sortir a l'últim episodi de la sèrie.

Allà, va cantar l'himne estatunidenc en català abans que comencés el partit de futbol americà. Era una dona molt estimada que va deixar aquest món fa molt poc, el 22 de juliol de 2022, amb 80 anys.

Foto de la cantant Núria Feliu a 'Plats Bruts'.
Núria Feliu va aparèixer a l'últim capítol de la sèrie. | TV3

Josep Maria Domènech (Assassí)

A l'episodi 25 de 'Plats Bruts', 'Tinc pistes', hi podem reconèixer Josep Maria Domènech. El famós actor, que feia del pare de Javier Bardem a la pel·lícula 'Vicky, Cristina, Barcelona', va tenir un petit paper també a 'plats Bruts.

Allà interpretava l'assassí que va omplir de misteri la divertida sitcom. Josep Maria Domènech va morir amb 88 anys el 23 de novembre de 2017.

Josep Maria Domènech de 'Plats Bruts'
Josep Maria Domènech va fer d'assassí a la mítica sitcom. | TV3

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!