Laura Borràs, en un míting de Junts per Catalunya amb Quim Torra i Carles Puigdemont.

Contundent revés contra Laura Borràs: «És l'últim que necessita Catalunya»

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, diu que la candidatura de JxCat es defineix per tenir elevats nivells de «nacionalisme excloent»

Sense embuts. Així s'ha expressat aquest dimarts, 5 de gener, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en referir-se a la candidata de Junts per Catalunya a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, i al global de la seva candidatura per al proper 14 de febrer. «La candidatura de la senyora Borràs i el senyor Canadell arriba a uns nivells de nacionalisme excloent i de visió petita de Catalunya, negant la diversitat del país, que crec que és l'últim que necessita Catalunya», ha dit Colau, enviant un contundent revés contra els principals membres de la candidatura de Junts que, simbòlicament, liderarà Carles Puigdemont.

Colau ho ha explicat en una entrevista a Televisió Espanyola, al programa 'Cafè d'idees' que presenta Gemma Nierga. En ser qüestionada sobre la proposta de Govern llençada per Pere Aragonès (ERC, PDeCAT, Junts, CUP i Comuns), Colau ha deixat ben clar que «això és impossible: nosaltres ja hem dit que això mai passarà i nosaltres hem complert sempre». «Ni hi som ni hi serem, i menys amb la deriva que està fent Junts per Catalunya», ha manifestat l'alcaldessa barcelonina, que tot seguit ha enviat l'obús directe a Colau i Canadell.

Colau vol un govern d'esquerres a la Generalitat de Catalunya

En la mateixa línia, Ada Colau també ha manifestat que l'actual coalició de Govern està esgotada. «És evident que el pacte de JxCat i ERC està esgotadíssim perquè no s'aguanten entre ells, s'estan contradient i boicotejant internament, i per tant no es pot repetir», ha dit l'alcaldessa, que ha defensat un pacte d'esquerres per governar la Generalitat després del 14 de febrer. Colau ha desmarcat la proposta del record dels tripartits que van governar Catalunya entre 2003 i 2010. «L'única possibilitat de canvi a Catalunya és un govern d'esquerres, perquè l'altra fórmula possible és l'actual i està esgotada», ha reblat.

Sánchez, «convençut dels indults», segons Colau

L'alcaldessa de Barcelona també ha defensat la necessitat dels indults als presos de l'1-O, dels quals ha assegurat que arribaran en els propers mesos. Ada Colau creu que Pedro Sánchez està convençut d'aplicar aquesta mesura de gràcia per contribuir a la desjudicialització del conflicte polític a Catalunya, però que ha de lidiar amb els diferents corrents interns del PSOE per poder concedir els indults, definitivament, als condemnats pel procés independentista.