L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb una jaqueta vermella i mascareta amb els colors LGTBI

Ada Colau no descarta un tercer mandat com a alcaldessa de Barcelona

L'alcaldessa argumenta que alguns projectes «han costat d'arrencar» pel procés, l'atemptat a la Rambla i la pandèmia

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no descarta tornar-se a presentar a les eleccions municipals de Barcelona i repetir a l'alcaldia per tercer mandat consecutiu.

Així ho ha afirmat a una entrevista a 'El País', on argumenta que tot i que sempre havia assegurat que només volia ser al capdavant de l'Ajuntament dos mandats «ha tocat un temps excepcional» i alguns projectes «han costat d'arrencar» pel procés, per l'atemptat a la Rambla i per la pandèmia. «No descarto, si fos necessari, acompanyar un tercer mandat perquè la importància del compromís és que es pugui materialitzar el programa de transformació de Barcelona», ha explicat.

Ajudes a la restauració

A l'entrevista Colau torna a exigir al Govern mesures de suport al sector de la restauració després del tancament de bars i restaurants durant quinze dies com a mínim per reduir els contagis. L'alcaldessa recorda que és una situació dràstica que requereix, per tant, «mesures igual de dràstiques» perquè el sector «no sigui una víctima» de la situació. «No en tenen la culpa i són milers de llocs de treball», insisteix.

«Anar a una»

D'altra banda, l'alcaldessa defensa el treball conjunt entre administracions per fer front a la pandèmia i diu que tant durant l'estat d'alarma — quan el govern espanyol era l'autoritat competent —, com ara — quan ho són les comunitats autònomes —, cal «anar a una». «La gent ja està patint prou amb el que ha passat, l'últim que pot entendre és que les diferències no es resolguin i s'utilitzin com a arma política», avisa.

Crítiques per l'anunci d'un possible tercer mandat

Aquest anunci que ha arribat als ciutadans a través de l'entrevista a 'El País' ha estat rebuda amb moltes crítiques, ja que qüestionen la pomesa que l'actual alcaldessa va fer d'estar només dos mandats al capdavant del consorci barceloní.